Визуал за дешавање / -ФЕСТИВАЛ КОТОРАРТ
11/08/2024 u 09:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

„Savremeni crnogorski muzički identiteti”

Međunarodni festival KotorArt organizuje promociju albuma s djelima-kompozitorskim narudžbama KotorArta u nedjelju, 11. avgusta, u Crkvi Svetog Duha, sa početkom u 21 čas

Učesnici večerašnje promocije biće kompozitori Ivan Marović, Nina Perović, Aleksandar Perunović, Antonije Pušić (Rambo Amadeus), a promociјu će moderirati muzikolog Boris Marković.

U prethodne 23 godine KotorArt јe poručio preko 40 originalnih djela crnogorskih, regionalnih i međunarodnih autora, i na taj način sa preko četiri sata muzike dao doprinos razvoju, očuvanju i dostupnosti savremenom umjetničkom stvaralaštvu. Projekat "Savremeni crnogorski muzički identiteti" kroz dvostruko CD izdanje kompozicija, narudžbi KotorArt - Don Brankovih dana muzike, inspirisanih važnim istorijskim datumima i baštinom Crne Gore i Kotora, podržan od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore, realizovan je u tri ciklusa u periodu od 2021. do 2024. godine. Projekat je ušao u završnu fazu, koja uključuje publikovanje CD-a i onlajn plasiranje audio materiјala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 00:01