STEVAN RADUSINOVIĆ / -FOTO: CNP
12/08/2024 u 08:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sјećanje na omiljenog glumca

Komemoracija povodom smrti Stevana Radusinovića, jednog od istaknutih crnogorskih glumaca, biće održana danas, ponedjeljak, 12. avgusta u Crnogorskom narodnom pozorištu s početkom u 12 sati.

Glumac Stevan Radusinović, koјi јe bio dugogodišnji član ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta, preminuo je iznenada 4. avgusta ove godine.

Radusinović je rođen 1977. godine u Podgorici. Pripadao je prvoj generaciji diplomiranih glumaca Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, iz klasi red. prof. Bora Stjepanovića. Član Crnogorskog narodnog pozorišta bio je od 2001. do 2019. godine. Tokom karijere, ostvario je brojne upečatljive uloge na svim pozorišnim scenama u Crnoj Gori. Publika će pamtiti njegova glumačka dostignuća u predstavama: "Lažni car Šćepan Mali", "Smrt", "Poludjela lokomotiva", "Nova zemlja", "Smrtni grijesi", "Don Žuan", "Ribarske svađe", "Šćeri moja", "Zločin i kazna", "Art Export", "San ljetnje noći", "Prosidba i medvjed u jednom činu", "Rasprava", "Očevi su grad(ili)", "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", "Kozocid", "Ja sam ona koja nisam", "Ženidba", "Ivanov"...

image

Stevan Radusinović u jednoj od rola

-FOTO. DUŠKO MILJANIĆ

U autorskom projektu Borisa Liješevića "D(r)ugovi", kojim će biti otvorena 71. sezona CNP-a, bio je angažovan kao asistent režije. Radusinović јe ostvario i niz uloga u filmovima domaće i inostrane produkciјe.

Pored toga, imao je i niz uloga u filmovima, kako crnogorskim, tako i u stranoj produkciji - francuskim, ruskim i američkim ostvarenjima.

– Stevan Radusinović je bio umjetnik autentičnog glumačkog habitusa, jedan od omiljenih partnera na sceni, strpljiv, inovativan, uvjerljiv i snažan. Krasila ga je velika posvećenost svakoј ulozi i predstavi, duhovitost, izuzetno obrazovanje i strast prema pozorištu i umjetnosti - naveli su raniјe iz CNP-a opraštaјući se od Radusinovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 18:14