Шехановић током рада с црногорским студентима / -ФОТО: МСУЦГ
14/04/2024 u 12:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skulptura u parku

Vajar Emir Šehanović je poznat po svojoj heterogenoj umjetničkoj praksi koja gravitira oko eksperimenta sa savremenim tehnološkim dostignućima i zamućenom ivicom između stvarnog i virtuelnog svijeta, navodi kritika

Skulptura Emira Šehanovića biće otvorena u parku Dvorca Petrovića na Kruševcu, u ponedјeljak, 15. aprila, u 17 časova. Ovo Šehanovićevo djelo nastalo je tokom rezidencijalnog boravka umjetnika u Muzeju savremene umјetnosti Crne Gore, a dio je projekta "U parku", koji realizuje Eksperimentalno odjeljenje MSUCG. Tokom boravka u Podgorici Šehanović јe održao i masterklas sa studentima odsjeka vajarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja. Tom prilikom studenti su imali priliku da direktno učestvuju u produkciji rada.

image

Визуал за пројекат

-ФОТО: МСУЦГ

"Šehanović je poznat po svojoj heterogenoj umjetničkoj praksi koja gravitira oko eksperimenta sa savremenim tehnološkim dostignućima i zamućenom ivicom između stvarnog i virtuelnog svijeta. Opservirajući današnjicu koja se pred našim očima dezintegriše u fragmente, pretvarajući se u bukvalni sediment ljudske aktivnosti, penetrirajući estetiku tehnologije u para organske forme, Šehanović predmetima daje novi život, ili ih dovodi do tačke u kojoj počinju da oponašaju život kao takav. Većina njegovih radova predstavlja post humane mutirajuće forme zamišljenih ishoda galopirajućih procesa tehnoloških inovacija, ekoloških katastrofa i rastakanja objektivne realnosti kroz post medijska strastanja slika. U vrlo kompleksnom i širokom umjetničkom postupku, od klasničkog skulptorskog pristupa do majstorske manipulacije kompjuterskom slikom, on kreira svijet hibridnih pejzaže, tijela i vrsta, projektujući naučnofantastične vizije budućnosti koja duboko uznemirava", zapisala јe kritika o njegovom radu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:11