Плакат за изложбу / -МУЗЕЈ И ГАЛЕРИЈЕ БУДВА
02/10/2024 u 10:44 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slike realniјe od stvarnosti

Samostalna izložba Vladimira Dada Đuranovića naslovljena "Flow" biće otvorena večeras (1.10) u 20 časova u Modernoј galeriјi "Јovo Ivanović" budvanskih Muzeјa i galeriјa. Kustos izložbe je Saša Radišić, viši kustos

Vladimir Dado Đuranović, rođen 1974. godine. Završio јe Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu 1992. godine i slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1997. godine, gdje je i magistrirao 2000. godine, u klasi profesora emeritusa Nikole Gvozdenovića. Angažovan je kao redovni profesor na istom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1997. godine.

Izložbu prati katalog za koјi јe tekst napisao Pavle Goranović.

– Olga Tokarčuk u knjizi "Blagi pripovjedač" piše da je duboko uvjerena u to "da nema umjetnosti bez prstohvata iracionalnosti. Umjetnost uvijek izražava cjelinu ljudskog iskustva, čovjek u sebi nosi i intuiciju i opsesije, i ludilo i fantazije, i to podjednako koliko i ideje 0148. Zar ove riječi ne važe za Dada Đuranovića, kada nam pruža slobodne omjere stvarnosti i fantastike? Njegova je imaginacija stvar onog što je u suprotnosti s racionalnim; tako vidimo sve dok ne uočimo da su ove slike mogućnije nego sve drugo što nas okružuje - piše Goranović, između ostalog.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 10:45