Marko Simović / -foto: DUSKO MILJANIC
02/11/2022 u 16:23 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Smjena na čelu MCCG: Marko Simović novi umjetnički direktor

Vlada Crne Gore imenovala je na današnjoj sjednici violinistu Marka Simovića za umjetničkog direktora Muzičkog centra crne Gore. On će zamijeniti Mirjanu Živković, koja je na tu funkciju izabrana oktobra 2021. godine na mandat u trajanju od četiri godina. Mirjana Živković je docent za oblast muzička umjetnost na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

Marko Simović je dugogodišnji član Crnogorskog simfonijskog orkestra. Muzičko obrazovanje Simović započinje u Podgorici, u klasi prof. Igora Simovića. Sa 15 godina upisuje Muzičku Akademiju na Cetinju gdje diplomira sa najvećom ocjenom. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Novom Sadu.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je i mnogobrojnih nagrada. Profesionalno se bavi i menadžmentom u muzici.

Član je Udruženja kompozitora Crne Gore, potpredsjednik Sindikata kulture Crne Gore, član Predsjedništva Crnogorske panevropske unije. Od 2003. godine aktivno se bavi pedagoškim radom, kao profesor violine. U 2018. godini izabran je u zvanje docenta na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:14