Јелена Јоветић / -ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА
06/03/2023 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stihovi o domovini i ženi pred publikom

Promocija je koncipirana kao donatorsko veče pa će sredstva prikupljena prodaјom knjiga biti donirana Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa", Bijelo Polje

Promociјa prve zbirke poeziјe Јelene Јovetić "Ko li mi te brani" biće održana u utorak (07.mart) od 18 časova u podgoričkoј Narodnoј biblioteci "Radosav Ljumović".

Promocija je koncipirana kao donatorsko veče pa će sredstva prikupljena prodaјom knjiga biti donirana Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa", Bijelo Polje.

Zbirka "Ko li mi te brani" sačinjena јe od rodoljubivih, kao i stihova posvećenih ženi, a recenzenti su akademik Branko Banjević, Tatјana Ćalasan i Zoјa Boјanić Lalović. Njih dviјe će govoriti na promociјi, a stihove će čitati glumac Zoran Vuјović. Veče će voditi Milica Babić.

Riječ recenzenata

Recenzent Branko Banjević ističe da knjiga „ima i pedagoško značenje, jer uči mladu generaciju da bude vezana svim bićem za svoje tlo. A to znači i sa svijetom.“

Ćalasan, pak, sa prefinjenošću ukazujući na osobenost autorke knjige, ističe „ljepotu ženske hrabrostii i velike nježnosti“.

Recenzentkinja Zoja Bojanić Lalović ukazuje da je ovaj pjesnički prvjenac „iskra u vječnosti“, sa „punom emocijom, sa pjesničkim slikama koje pokazuju raskošni talenat treba da se nađe u udženičkoj literaturi, kao najbolji primjer rodoljubive poezije“.

Jelena Jovetić osnovnu školu i Gimnaziju “Miloje Dobrašinović” završila je u rodnom Bijelom Polju. Diplomirala je na podgoričkom Ekonomskom fakultetu, gdje je i magistrirala. Profesionalno obrazovanje i usavršavnje nastavila je na prestižnim američkim i evropskim univerzitetima: Harvard Kennedy School, Cambridgu, MA, Sjedinjene Američke Države; Vienna University of Economics and Business, WU Executive Academy, Beč, Austrija; Joint Vienna Institute, Beč, Austrija; Duisenberg School of Finance, Amsterdam, Holandija.

image

Насловница збирке (

-ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

Obavlja funkciju generalne direktorice Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija i predsjednica je Upravnog odbora Centra za socijalnu rad Bijelo Polje.

Šefica je Radne grupe za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za pregovaračko poglavlje 5 – javne nabavke, kao i člana pregovaračkog poglavlja 23 – Vladavina prava, kao i 21 – Regionalni razvoj. Evaluatorka je i verifikator Regionalnog Savjeta BFC SEE mreže (Business Friendly Certficate South East Europe), koja predstavlja regionalnu platformu javnog, privatnog i civilnog sektora, za unapređenje konkurentnosti i ekonomskog razvoja u zemljama Jugoistočne Evrope, a to su samo neke od javnih funkcija koje je obavljala ili obavlja u crnogorskoj administraciji i organizacijama, kao i na području saradnje i realizacije projekata sa međunarodnim organizacijama i administracijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:27