Super Zvjezdana kao junakinja stripa / -BALšA RAKOčEVIć
25/05/2023 u 16:49 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Strip ‘‘Super Zvjezdana‘‘ poklon djeci za prvi rođendan Evropske kuće

Zvjezdana prašina, negativac Prljavo Bure, heroina i životinje u nevolji. Ovako izgleda magičan svijet koji je vizuelno oživio crnogorski strip crtač Luka Cakić, radeći po predlošku Evropske kuće.

Evropska kuća je u sklopu proslave prvog rođendana pripremila posebno iznenađenje za najmlađe. Strip ''Super Zvjezdana'' prati avanture naše heroine kroz dubine svemira, gdje nas čekaju nova otkrića, zanimljivi likovi i puno smijeha.

image

Luka Cakić

-BALšA RAKOčEVIć

– Naš cilj je da približimo Evropsku uniju i njene vrijednosti djeci. Kroz strip djeca će naučiti da moraju da čuvaju prirodu, da smo svi različiti i da nas to ujedinjuje. Upravo to je poruka koju želimo da pošaljemo za naš prvi rođendan – istakla je Manja Babić iz Evropske kuće.

Super Zvjezdana priskače u pomoć pčeli, ribi i medvjedu. Zlikovac Prljavo Bure ne zna da brine o prirodi. Kroz našu avanturu nauči važnu lekciju da priroda mora da se poštuje i da svi zajednom, malim koracima, možemo napraviti veliku promjenu. Zvjezdana šalje i lijepu poruku da je zajednica važna i da smo svi ujedinjeni u različitosti.

image

Rođendanski aprti EU kuće

-EU KUćA

– Mislim da će se Super Zvjezdana itekako dopasti djeci – kazao je Luka Cakić koji je ilustrovao strip.

Luka je filmofil, te je veliki uticaj na njegov rad imao i film.

– Krenuo sam sa crtanjem portreta. To me odvelo dalje u crtanje ilustracija, a 2015. godine ulazim u strip i u posao crtanja i ilustrovanja – prisjeća se Luka.

Kako ističe ovaj talentovani ilustrator, crtati za djecu je izazov, ali uz male trikove, pretvara se u zadovoljstvo.

– Njima prija da boje i teme budu tople, da je to nešto što je veselo, što je edukativno. Tako da nije teško kad ima mnogo smjernica koje grade put ka onome što treba da se kreira za njih. Djeci bih poručio, da što više čitaju sve što im budi kreativnost i sve što ih tjera na nešto novo saznaju, da ostanu u tome i da guraju naprijed – zaključuje Luka.

Evropska kuća obilježava prvi rođendan u petak 26. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:29