Plakat za manifestaciju / -CENTAR ZA KULTURU CETINJE
10/06/2024 u 19:22 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sve spremno za prvi cetinjski „FunFest”

Prvo izdanje festivala komedije i zabave "FunFest Cetinje" biće svečano otvoren sjutra uveče, 11. juna, na Cetinju, u 20 časova na Ljetnjoj pozornici

Svečano otvaranje festivala "FunFest Cetinje" biće upriličeno 11. juna u 20 časova na Ljetnjoj pozornici. Na svečanosti će nastupiti "Trio Andio" koji čine studenti Muzičke akademije sa Cetinja, navodi se u saopštenju organizatora festivala Centra za kulturu Cetinje.

image

TRIO ANDIO

-FOTO: CENTAR ZA KULTUTUR CETINJE

U 20.30 časova sjutra, na sceni Ljetnje pozornice, počinje izvođenje predstava „Zoran Radmilović”, produkcija Scene „Maska” iz Šapca. U komadu igra Ivan Tomašević, koji je i autor teksta, a režiju potpisuje Andrei Adi Lazić.

image

Scena iz predstave "Zoran Radmilović"

-FOTO: CENTAR ZA KULTURU CETINJE

Ovo je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsjednut likom i djelom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart s jedne strane i glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović s druge strane izgrađena je ova komična priča o problemu velikog broja umjetnika koje su, zbog par genija, proglasili mediokritetima.

image

Senjor Markuzen

-FOTO: CENTAR ZA KULTURU CETINJE

Festival "FunFest Cetinje" sastoji se iz glavnog i pratećeg programa. Glavni program obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona koje će se izvoditi na Ljetnjoj pozrnici, kao i dva koncerta.

image

Tomas Herfort

-FOTO: CENTAR ZA KULTUTU CETINJE

Na prvoj večeri Festivala u pratećem dijelu programa nastupiće Senjor Markuzen u 18 časova - svirač iz kapsule - fuzija savremenih zvukova kombinovanih sa afro tradicionalnim ritmovima na improvizovanim intrumentima. Od 19 časova ispred Centra za kulturu publiku očekuje Tomas Herfort Marionete – lutkarski šou za djecu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 04:04