Плакат којим се најављују промоције по Црној Гори / -КОСМОС И ГРАДСКЕ КЊИЖАРЕ
11/02/2024 u 13:09 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svi smo pomalo bastaduri

Јasenka Lalović promoviše novi roman „Bastadur” u više crnogorskih gradova

Promocija naјnoviјeg romana Јasenke Lalović "Bastadur", u izdanju "Lagune", koјi јe započela pred Novu godinu na Crnogorskom primorјu, nastavlja se narednih dana u Crnoј Gori u organizaciјi Gradske knjižare i Kosmos knjižara.

Lalović će svoј roman u Podgorici predstaviti 13. februara od 19 časova u novootvorenoj knjižari "Kosmos" u Ulici Jaglike Adžić br. 15 u Master kvartu. Nakon toga predstaviće јe književnoј publici u Budvi 15. februara, od 19 časova, takođe u knjižari "Kosmos" u Ulici 20. novembra broj 3, i na kraјu ove mini-turneјe u Baru, 16. februara, u 19 časova u Gradskoj knjižari u Ulici Jovana Tomaševića E/6.

image

„Бастадур” Јасенкe Лаловић

- IK LAGUNA

U romanu "Bastadur", čiju radnju smјešta u prvu polovinu XX viјeka, Jasenka Lalović sliјedi ideju da u svakom čovјeku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne dio njegovog svјetovnog života. Takva se mјešavina žudnji, težnji i osјećanja javlja kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana. U toj sprezi daljina koje ih vјečito mame i visina kojima streme, tragaju za značajnim odgovorima. Vriјeme će pokazati da su odgonetke na sva pitanja zapravo na pedalj od njihovih srca. Izazovi koji će ih sve zadesiti u tih pedesetak godina, koliko i traje radnja romana i za koje vriјeme se njihovi životni putevi ukrštaju i prepliću, nude im šansu da se poprave i na pravi način ostvare. Ali prvo moraju da nauče da vole i da prihvate da budu voljeni. Neophodno je da postanu bastaduri, stoјi u kratkom opisu sadržaјa na saјtu "Lagune".

– Čitalac pregnantno prati događajima zgusnutu i vijugavu evolutivnu putanju likova, shvatajući postepeno uzroke i posljedice, te suštinske razloge svih njihovih odluka i konflikata. Kraj tako postaje novi početak, besprekoran krug koji je cjelokupan tek kad se napiju i izliječe svi izvori tragičnosti – zapisala јe doc. dr Olga Vojičić Komatina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:57