Дарија Гилић отпјевала побједничку пјесму ”Тате” композиторке Наташе Латковић / -LAZAR RUZIC
28/11/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Татама" побједу донијеле емоције и ведрина

Међународни фестивал дјечје пјесме „Наша радост” одржан у КИЦ „Будо Томовић”, по 37. пут, а директно преношен на првом каналу Јавног сервиса

Побједничка пјесма овогодишњег Фестивала дјечје пјесме "Наша радост" је "Тате" композиторке Наташе Латковић у извођењу Дарије Гилић. Текст за побједничку пјесму која је прштала од ведрине и емоције написала је Латковић, а аранжман је урадила заједно са Михаилом Михом Радоњићем. Одлуку је донио жири 37. фестивала "Наша радост" у саставу: Сенад Гачевић (предсједник), Наташа Прелевић Стојковић, Петра Ивановић, Зоја Ђуровић и Светлана Секулић.

Одлуком жирија друга награда за композицију отишла је у руке Ане Клепић за композицију "Хвала", а трећа је припала Мирсаду Серхатлићу за "Глас разума".

Одлуком дјечјег жирија у којем су ове године били Павле Богићевић (предсједник), Лара Реџепагић, Анђела Стијеповић, Ирина Липовина и Ивона Брновић, најбоља пјесма је "Маријачи". Ова пјесма најбоља је и по одлуци дјечјег хора "Звјездице". Пјесму изводи Софија Ђурић, дјело је композиторке Ане Маглице, која је и ауторка текста, а аранжман је урадио Борис Марков.

Ауторка најбољег текста је Јасмина Гушмировић за пјесму "Дио неба", а најбољег аранжмана Ладо Леш за пјесму "Данас је нови почетак".

Прву награда одлуком стручног жирија за најбољу интерпретацију освојио је Јуре Бановић који је пјевао пјесму "Само мало блесав", док је друга награда припала Урошу Ботуњцу који је пјевао пјесму "Чудан лавеж", а трећа је отишла Софији Ђурић ("Маријачи").

Сви заједно заслужили награде

Публика је имала прилику да чује и "Глас разума" у извођењу Милене Марковић; "Прву љубав" коју је пјевала Лена Јакшић; композицију "Плава пегла" у извођењу Валерије Вељовић. Ту су и "Боје моје" у извођењу Ивана Војнића; "Малог шерифа" отпјевао је Урош Милачић; пјесму "Хвала" пјевала је Нина Накић. Пјесму "Данас је нови почетак" извела је Корина Постружин; пјесму "Бабино санце" пјевали су Даријан и Доротеа Симјаноски; а "Дио неба" назив је пјесме коју је пјевала Асја Џоговић. О "Чудном лавежу" пјевао је Ботуњац; "Бувљу песму" Хана Тодорић; "Ја сам дете" извела је Лара Ћорсовић. Пјесму о "Маријачијима" извела је Софија Ђурић; "Тате" је назив пјесме коју изводи Дарија Гилић; Јуре Бановић пјевао је "Само мало блесав"; и на крају, Сара Мудроња извела је пјесму "Дал` је љубав то". Но, сви заједно, без обзира на награде, били су и ове године побједници, с обзиром на ситуацију, јер је побиједила пјесма и добро расположење.

Ове године најмлађи учесник фестивала била је Сара Мудроња која је извела пјесму "Дал` је љубав то", док је најбољи сценски наступ имала Хана Тодорић која је пјевала "Бувљу пјесму".

Ове године такмичило се 16 композиција, које је изводило 17 малих извођача (једна пјесма изведена је дуетски). Аутори и мали пјевачи били су из Црне Горе, Србије, Хрватске и Македоније.

Иако публика није могла непосредно присуствовати њиховом наступу у великој сали КИЦ "Будо Томовић", сви заинтересовани имали су прилику да "Нашу радост" гледају у директном преноси на РТЦГ 1. И наравно, није им било досадно уз морску причу, кроз ђир љубавним и школским неверама, упакованим у стихове и музику, кроз немире којима су стручно кормиларили водитељи програма, капетан и гусарка, Дејан Ђоновић и Даница Рајковић.

Организатор фестивала је ЈУ "Дјечји савез" Подгорица, под покровитељством Главног града.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:28