Визуал за мастер клас / -ФОТО: ВУК ВУКМИРОВИЋ
14/03/2023 u 22:39 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Učiće od Želimira Žilnika

U okviru predavanja, polaznici će imati priliku da se detaljnije i neposredno upoznaju sa Žilnikovim radom koji se sastoji od brojnih međunarodno priznatih i nagrađivanih igranih i dokumentarnih filmova

Filmski režiser Želimir Žilnik, jedan od najuticajnijih autora jugoslovenskog i evropskog filma, biće gostujući predavač 16. i 17. marta na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na Cetinju. Predavanje - master klas radionica naslovljena јe "Među ljudima".

U okviru predavanja, polaznici će imati priliku da se detaljnije i neposredno upoznaju sa njegovim radom koji se sastoji od brojnih međunarodno priznatih i nagrađivanih igranih i dokumentarnih filmova.

Cilj predavanja je da predstavi Žilnikov pristup filmu, fokusirajući se na primjere metoda i tehnika koje je razvio tokom svoje višedecenijske karijere – u djelima koja u sebi imaju osobeni društveni angažman, specifičan humor i eksplicitnu političku kritiku. Posebna pažnja će biti posvećena filmovima koje je snimao u Crnoj Gori. Studentima će biti ponuđen izbor iz filmografije, kao i noviji teorijski eseji objavljeni u internacionalnim filmskim zbornicima i stručnim filmskim časopisima.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 05:53