Божовић, Вучковић, Шуковић и Вујошевић / -ФОТО: Ж.Ј.
21/12/2021 u 18:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умиjеће држања за руке

Данте Буу представиће се радом "Ох, неописиво ме подсjећаш на човjека коjег сам некад обожавао", Вучковић "Меким формама", "Сваки раj ниjе изгубљен" назив је заjедничког предлога Делић и Шуковића, а Томашевић се представља радом "Guilty Knowledge"

Ликовни умјетници Семир Мустафа алијас Данте Буу, Дарко Вучковић, Лидија Делић и Иван Шуковић, и Јелена Томашевић, представљаће Црну Гору на 59. Венецијанском бијеналу умјетности које се одржава наредне године од априла до новембра, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној у галерији "Клуб".

Кураторка овогодишње презентациjе Наталиjа Вуjошевић селектовала jе четири предлога коjи ће се у форми колективне изложбе насловљене "Умиjеће држања за руке" представити у Црногорском павиљону, саопштено је на конференцији за новинаре у организацији Центра савремене умјетност Црне Горе који је извршни продуцент. Данте Буу представиће се радом "Ох, неописиво ме подсjећаш на човjека коjег сам некад обожавао", Вучковић "Меким формама", "Сваки раj ниjе изгубљен" назив је заjедничког предлога Делић и Шуковића, а Томашевић се представља радом "Guilty Knowledge".

Присутним новинарима обратила се на почетку и комесарка Црногорског павиљона Јелена Божовић, директорка ЦСУЦГ, наводећи да је Министарство просвјете, науке, културе и спорта и ове године одлучило да ЦСУЦГ буде извршни продуцент, а да се наши умјетници представе у простору Палате Малипјеро.

Конференцији су присуствовали Вучковић и Шуковић, који су говорили о својим радовима.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:29