Mjesečni horoskop za april 2 / -SHUTTERSTOCK
02/04/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za april: Rakovi još ambiciozniji, Lavovi nestrpljiviji, Djevice pred ljubavnim izazovima

Kako se "ples planeta" reflektuje na Vas, otkriva astrolog Olga Savić

Dok se proljeće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise, okupane suncem, planete igraju svoj ples. U april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mjesec je u znaku Strijelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smjestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promjene u raspoloženjima, neizvjesnost i pojačanu osjetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila – Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije "aprililili" i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na riječima, u komunikaciji, kasnićemo, mijenjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na riječima – sada je vrijeme u kojem važi "tri puta mjeri, jednom sijeci". No, s druge strane gledano – bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče – april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo željeti iz kože da iskočimo od nervoze.

A 5. aprila Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gdje će boraviti do 29. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo... a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu "zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta". I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zamijeni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno finansijskom smislu nam slijedi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Od 8. aprila nas čeka mlad Mjesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promjena – nešto mora da se "pomrači", ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest mjeseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dvije malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas....i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osjećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Od 19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vrijeme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Imamo pun Mesec u znaku Škorpije od 24. emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vrijeme je za buđenje. Srećno!!!!!

image

Rakovi u aprilu jos ambiciozniji

-SHUTTERSTOCK

RAK

Ljubav

Iako je odnos između voljene osobe I vas u stabilnoj fazi tokom cijelog aprila – ovo ne znači da ćete moći da se opustite I uživate. Dosta teškoća možete imati kroz komunikaciju – vaša promjenljiva raspoloženja će izbijati kroz impulsivnost, nestrpljivost I razdražljivost – pa će biti momenata u kojima ćete "lomiti koplja" I biti na granici rasprave. Poslovni I porodični sektor će vam oduzimati dosta vremena I živaca – a nervozu zbog toga će biti lako prenijeti u partnerski odnos. Ovo je mjesec u kojem biste trebali da se pozabavite pitanjima I temama koje do sada niste uspijevali da riješite, na kojima ste se saplitali. Slobodni Rakovi – ako ne na samom početku mjeseca, a ono tokom poslednje dekade – neko može zagolicati vašu pažnju. Pogotovo je ovaj drugi period pogodan za uživanja, druženja, flert I naravno – ljubav.

Posao

Pomračenje Sunca u vašem polju karijere ukazuje da će se ako ne sada, a ono u narednih šest mjeseci pred vama otvoriti vrata za veliku poslovnu promjenu. Eventualno biste neke nagovještaje u kom pravcu će situacija ići mogli da dobijete u poslednjoj dekadi mjeseca. Generalno – ovaj vam mjesec donosi potrebu za isticanjem I pojačanu ambiciju, ali vuče I mnoštvo što sitnijih što krupnijih prepreka koje ćete morati da savladate. Teškoća će biti u komunikaciji, u dogovorima ali I po papirološkim pitanjima.

Zdravlje

Dosta ćete se trošiti – I mentalno I fizički – pa je potrebno pronalaziti prostor za resetovanje, opuštanje. Osjetljivi su disajni putevi, a možete imati I problem sa spavanjem.

image

Lavoci nestrpljiviji u komunikaciji

-SHUTTERSTOCK

LAV

Ljubav

Emotivni život zauzetih Lavova će biti pomalo nejasan, promjenljiv, sa usponima I padovima. Kao što ćete imati dane u kojima će biti mnogo dobre energije, lijepih momenata I zadovoljstva, strasti sa osobom koju volite – isto tako će biti onih mutnih, čudnih, napornih dana sa nervoznom I nestrpljivom komunikacijom, sa naglašenom tvrdoglavošću kod oboje. Sitnice I krupnice koje smetaju da se vaš odnos odvija stabilno I bez velikih oscilacija – rješavajte odmah, ne gurajte pod tepih. I oboje se potrudite da uvijek bude dovoljno vremena I volje za vaše zajedničke trenutke, samo za vas dvoje. Slobodni Lavovi – Venera je u dobrom aspektu na vaš znak tokom cijelog mjeseca – pa uživanja svakako neće faliti. Možda ovo nije vrijeme za neke stabilne ljubavne početke – ali za vruće I zapaljive strasti svakako jeste.

Posao

Pomračenje Sunca u polju koje vlada inostranstvom, proširenjem poslovanja I javnim I državnim institucijama ukazuje da će Lavovi u narednih šest mjeseci u ovim sektorima ostvariti značajne promjene. Ovaj mjesec donosi izazove, ali je više nego izvjesno da ćete uspijevati da sa njima izađete na kraj. Dobar je period da rješite sve ono što je ostalo nedovršeno, a do vas će stići I informacije koje već neko duže vrijeme priželjkujete. Iako je sektor finansija bolje postavljen – budite odgovorniji u troškovima.

Zdravlje

Meteoropatske I hronične tegobe su nešto izraženije kod starijih Lavova u prvoj polovini mjeseca. Mlađi – solidan zdravstveni period.

image

Djevice pred ljubavnim izazovima

-SHUTTERSTOCK

DJEVICA

Ljubav

Tokom cijelog aprila Mars će tranzitirati kroz vaše polje partnerstava, gdje se već nalazi Saturn. Prisustvo ove dvije planete ukazuje na vrlo ozbiljan period u kojem se sami temelji odnosa moraju "pretresti". Da, sada jeste moguće riješiti postojeću problematiku, napraviti promjene koje vode ka poboljšanju odnosa I više vas povezati…..Ali je, realno gledano – i te kako moguće da se neki parovi suoče sa prilično teškim izazovima koje neće umjeti (ili neće željeti) da prevaziđu zajedničkim snagama. Kao I uvijek – komunikacija je ključ, ali ne ona obojena nestrpljenjem I bandoglavošću – već ona otvorena, iskrena, razumna. Slobodne Device – za strasti je ovo ok period, kao I za tajne veze, ali sa jednom napomenom – ono što na prvi pogled djeluje kao opuštajuće I lagano – može se pokazati kao jako komplikovano I zahtjevno.

Posao

Finansijski sektor će biti dosta jak tokom cijelog aprila – iako ćete vi biti više nego sposobni da povremeno opustošite sopstveni novčanik I onim neophodnim, ali i onim potpuno nepotrebnim troškovima. Poslovno – do sada ste shvatili da se nalazite u profitabilnom, iako prilično zahtjevnom poslovnom periodu. Oni sa kojima radite I sarađujete zahtijevaju od vas visok stepen odgovornosti I posvećenosti – sve ćete to vi umjeti da pružite, ali samo ćete vi znati koliko ćete se trošiti u procesu. I mentalno I fizički.

Zdravlje

Osjetljivost na stres je prisutna, što može dovoditi do pojačane nervoze, ali I problema sa glavoboljama. Moguće su I alergijske reakcije I osjetljivost disajnih puteva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20