/ -PROFIMEDIA
05/11/2023 u 03:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bijeli luk u kombinaciji sa kurkumom poboljšava imunitet

Bijeli luk je najjači prirodni antibiotik i njegove pozitivne osobine za zdravlje je teško nabrojati

Čini se da nikada nije bilo više savjeta o tome kako poboljšati zdravlje na prirodan način, odnosno, šta treba da uradimo da bismo ojačali imuni odgovor našeg organizma, a bez obzira na to koliko se preporuke razlikuju, uvijek se ističe jedna moćna namirnica.

Bijeli luk je najjači prirodni antibiotik i njegove pozitivne osobine za zdravlje je teško nabrojati: sadrži važno jedinjenje alicin koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju, pseudomonas aeruginosu koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Efikasan je lijek protiv srčanih infekcija, poput endokarditisa koji može izazvati srčani udar.

Nutricionisti tvrde da bijeli luk najbolje djeluje u svježem ili izgnječenom obliku. Kuvani bijeli luk je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Ljekari savjetuju da svaka osoba pojede 4 čena bijelog luka dnevno, osim osoba sa niskim pritiskom kojima se preporučuje manja količina.

Kurkuma ima mnoge pozitivne efekte na zdravlje, zbog čega je nazivaju "žuto zlato". Smanjuje upale grla, gljivične infekcije, pomaže kod hipertenzije, impotencije, liječi akne, smanjuje rizik od moždanog udara i sprečava zgrušavanje krvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BIJELI LUKIMUNITET
21. maj 2024 16:01