/ Фото: SHUTTERSTOCK
24/07/2021 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Испробајте волуметрикс дијету: Без гладовања изгубићете три килограма за недјељу дана

Различите намирнице даће вам различит осјећај ситости

Волуметрикс дијета је савршена за све оне који не желе да гладују, а желе да изгубе нежељене килограме за релативно кратко вријеме и на једноставан начин.

Волуметрикс дијета функционише по принципу енергетске вриједности намирница и садржаја воде, што у преводу значи различите намирнице дају различит осјећај ситости.

У пракси то значи да иста калоријска вриједност масне брзе хране ће нас мање заситити наспрам исте калоријске вриједности поврћа. Та иста калоријска вриједност поврћа ће количински бити већа и тиме испунити већи дио желудца.

Волуметрикс дијета је одличан избор за све оне који не могу да се одлуче да ли желе да постану вегетаријанци или не.

Чак и сам назив ове дијете то значи: флекситаријанац = флексибилни вегетаријанац, што значи да се особа која се одлучи за овакав начин исхране храни као вегетаријанац, али повремено смије да једе месо.

Препоручене намирнице

Воће, поврће, нискомасни млијечни производи, интегралне житарице, пасуљ и месо.

Друга подјела може можда боље да баци свјетло на избор намирница код ове дијете.

Прва категорија

Немасно млијеко и нискомасни млијечни производи, воће са високим садржајем воде, поврће са малом количином угљених хидрата и високим садржајем воде, супе од поврћа.

Друга категорија

Остало воће, поврће, месо са мање масноћа (риба, пилетина), пахуљице, тјестенине од интегралних житарица.

Трећа категорија

Месо, стари и масни сир, орашасти плодови и суво воће, јела као што су: пица, помфрит, сладолед и домаћи нискомасни колачи.

Четврта категорија

Kрекери и сличне индустријске грицкалице типа чипс, переце, чоколадни колачи, слаткиши са пуно масноћа, путер, уља – генерално масноће. алкохолна пића, газирана пића и куповни сокови.

Дакле, уколико једете намирнице прве категорије свакога дана, намирнице друге свакога другог дана, а намирнице треће категорије једном у пет дана – на одличном сте путу да изгубите килограме и побољшате здравље. Сигурно се питате шта је са четвртом категоријом? Њу најбоље да заборавите – ове намирнице за вас једноставно не постоје.

Препоручена су три главна оброка и ужина, мада у току цијелог дана можете грицкати неку воћкицу или јести нешто друго из прве категорије намирница.

Стручњаци сматрају да је трик здравог мршављења управо употреба нискокалоричних намирница и додају да уз ову дијету можете да скинете три килограма за недјељу дана.

Волуметрикс дијета ће и смањити калоријски унос, такође подстичу губитак тежине, али прије почетка посавјетујте се са љекаром.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:18