Ne bacajte koru od mandarine / - FOTO: SHUTTERSTOK
27/12/2022 u 23:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kora od mandarine može imati hranljiv i opuštajući efekat za vašu kožu, ne bacajte je

Kora mandarine je bogata antibakterijiskim svojstvima

Mandarine treba redovno jesti zato što su ukusne i zdrave, ali upamtite da ne treba da bacate njihovu koru, jer je možete koristiti za zdravlje i lepotu.

Jedan od načina da koristite koru mandarine je da je trljate po stopalima.

Pitate se čemu služi ovaj čudan postupak? Pomaže u borbi protiv mikoze i sprečava recidiv. Sve zahvaljujući antibakterijskim svojstvima kore ovog voća. Osim toga, mandarina ima osvježavajući i piling efekat. Može smanjiti znojenje stopala i pozitivno uticati na stanje kože. Na petama je obično vrlo suva koža. Trljanje korom mandarine ima hranjiv i opuštajući efekat.

Za najbolje rezultate počnite trljanjem kore mandarine dva puta dnevno tokom nedjelje. Kada primijetite poboljšanje, dovoljno je da ovaj tretman ponovite dva–četiri puta nedjeljno.

Zvuči čudno, ali vrijedi isprobati ovaj trik prije nego što bacite koru mandarina. Zapamtite, međutim, da kućni ljekovi ne mogu zamijeniti savjet profesionalnog ljekara.

Ako sumnjate na atletsko stopalo, obratite se dermatologu. Kora mandarine je preventivna, ali se ne može koristiti kao zamjena za ljekove koje je propisao specijalista.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:00