/ -SHUTTERSTOCK
13/03/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boho stil ponovo je u modi

Opojna mješavina volana, antilopa, teksasa i šifona koju zastupaju odani sljedbenici Rejčel Zoi, a koju je konceptualizovala francuska modna kuća Chloé

Bez obzira na to da li ste flertovali sa Indie Sleaze-om ili hip-hop estetikom, jedini trend koji je okupirao naše umove u ranim nultim godinama bio je boho stil. Opojna mješavina volana, antilopa, teksasa i šifona koju zastupaju odani sljedbenici Rejčel Zoi, a koju je konceptualizovala francuska modna kuća Chloé.

Dvadeset godina kasnije, na Nedjelji mode u Prizu, slika koja je mnogima privukla pažnju bila je ona iz prvog reda Chloé revije jesen/zima 2024. Da, boho stil ponovo je u modi. To je vijest koja je obradovala mnoge i koja će obradovati sve pristalice boho estetike.

Nakon odlaska Gabriele Herst s mjesta kreativnog direktora Chloé prošle godine, mnogo se moglo očekivati od naslednice Chemene Kamali. Ona je prethodno radila Fibi Filo. Ta saradnja iznjedrila je boho komade kao što su torba Paddington i uski šal. Da je se boho zaista vratio posvjedočila je revija modne kuće Chloé na Nedjelji mode u Parizu. Pistom su defilovale majce od šifona uvučene u farmerke, haljine od šifona s kožnim jaknama. Kao i boho sunčane naočare, ravne pantalone i drvene klompe.

I dok nismo razmišljali o kolekciji kaftana Vanesse Hudgens poslednjih 15 godina, još uvijek ima mnogo toga da naučimo od ikona boho stila – Zoi Kravic, Kejt Mos i blizanaca Olsen. Oni su savršen primjer kako nrekreirati ovaj stil. Ovog puta možda još uvijek nećemo žuriti da popunimo svoje ormane minđušama od perja i fleksibilnim šeširima za sunce,piše lepotaizdravlje.rs

Modni trend diktira malo mirniji boho stil koji više naginje tihom luksuzu, sa malo uzdržanijim pristupom stilu inspirisanom 70-im. Manje je dezena, prisutna je stroža paleta boja koja favorizuje zemljane neutralne nijanse i nema prepoznatljivih marama za glavu i bindija.

Uklonite slojeve prekomjernih aksesoaraa i ukrasa, a okrenite se: prevelikim bluzama, laganim maksi suknjama, farmerkama visokog struka, dugim haljinama s dubokim izrezom i obilju vrhunskog antilopa i kože. Dakle, posle poslednje dvije godine minimalizma i tihog luksuza, radujemo se razigranom boho stilu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:30