Najbolji doručak donosi dr Oz / -SKRINšOT/INSTAGRAM
08/02/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanski dr Oz tvrdi da ovaj doručak ubrzava skidanje kilograma

Načina za pripremu je mnogo

Ukoliko želite da skinete kilograme, ključno je da ne preskačete obroke i birati hranjive i zasitne namirnice. Doručak je mnogima najproblematičniji obrok u danu jer se većina hrane koju jedemo ujutro sastoji od hrpe ugljenih hidrata.

Doktor Michael Mosley, kojeg nazivaju britanskim dr Ozom, otkrio je da je doručak možda najvažniji obrok u danu za sve koji žele skinuti suvišne kilograme. Inače, on je tvorac dijete pod nazivom - "Brzo-800" koja je postala pravi hit jer se kilogrami gube bez gladovanja.

- Za doručak jedem jaja i špargle. Veliki sam obožavalac jaja, ona vas zasite - rekao je za BBC Breakfast.

Jaja mogu da se pripremaju na stotine načina.

- Možete pojesti kajganu, kuvana jaja, jaja na oko, kako god želite. Ponekad uz jaja pojedem malo šunke ili lososa. U poslednje vreme obožavam omlet s pečurkama - dodao je.

Sedam od devet kliničkih studija koje su upoređivale jaja s nekim drugim opcijama, poput žitarica, dalo je prednost jajima zbog toga što ona smanjuju apetit, povećavaju osjećaj sitosti i podstiču manji ukupni unos kalorija.

- Ako ste na dijeti, nemojte jesti hljeb, ali unosite puno tečnosti - zaključio je dr Mosley.

 

DONOSIMO VAM NEODOLJIVA DVA RECEPTA

image

Jaja iz pećnice

-STOCKFOOD

Sendvič jaja iz pećnice

Sendvič, ili tost jaja iz pećnice peku se u kalupu za muffine. Tanke šnite mekog hleba prvo se stave i utisnu u kalupe za mafine, a potom se na njih slažu dodaci po želji (sir, šunka, slanina, povrće, začini) i po jedno jaje na vrh. Sendvič ili tost jaja peku se na 200 stepeni u pećnici sve dok bjelanca nisu pečena.

 

image

Jaja na oblaku

-SHUTTERSTOCK

Jaja na oblaku

Posebno su atraktivna jela od jaja koja izgledaju prozračno i lagano, baš kao mali oblaci na tanjuru. Mekana struktura učiniće jutarnje zalogaje još ukusnijim. Ovakva jaja razlikuju se od uobičajenih jaja na oko ili kajgane po tome što se peku u pećnici.

Bjelanca, prije nego što ih izlijete na papir za pečenje, izmutite i pretvorite u snijeg, a zatim im dodajte omiljene začine po ukusu. U ovu ‘oblačastu’ podlogu potom dodajte žumanca i pecite nekoliko minuta. Možete ih dodatno obogatiti sirom, bosiljkom, paprikama ili lukom i jesti same ili s hlebom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:34