/ -SHUTTERSTOCK
13/06/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Korejske tajne ljepote

Izgledaćete mlađe 10 godina

Cio svijet žudi za "staklenom kožom" jer izgleda savršeno, blistavo, mlado i jedro. A šta to Korejke znaju što mi ne znamo? Da li je to dar prirode ili je Korejkama dostupan neki čudesni izvor ljepote? Kratak odgovor na ovo je Ne! Ali znamo neke korejske tajne ljepote za postizanje staklene kože koje možete naučiti odmah. I podmladiti se za tili čas.

Tajna korejske ljepote leži u savetima i trikovima koje dame prate u svakodnevnoj rutini, odnosno tokom tuširanja, u hrani koju jedu, pa čak i u čaju koji piju. Pogledajte sledeće korejske tajne ljepote i za kratko vrijeme ćete imati besprekornu, porecelansku kožu:

Redovno parite lice

Započnite potragu za korejskom staklenom kožom tako što ćete redovno pariti lice. Para pomaže u otvaranju pora i uklanjanju prljavštine i nečistoća zarobljenih u koži.

Svakodnevno radite vježbe za lice

U Koreji se jasan i svijetao ten smatra vrlinom. Dakle, svaka korejska ljepotica nastoji da uradi sve i svašta da postigne besprekorno čistu kožu. Ako želite da dobijete liniju vilice u obliku slova V i zategnutu kožu koja izgleda mlađe, vježbajte kratko istezanje usta; napućene usne i pomjeranje u stranu; podizanje glave, zatim osmjeh; masiranje mišića lica u pokretu nagore. Ponovite svaku vježbu najmanje pet puta da biste dobili zategnutu kožu i vilicu u obliku slova V.

Očistite lice

Dubinsko čišćenje je ključ za dobijanje korejske staklene kože. Dvostruko očistite lice micelarnom vodom za čišćenje i izaberite sredstvo za ispiranje lica sa limunom za svjetliju kožu. Ovaj proces će pripremiti vaše lice za sledeće korake u njezi kože.

Uklonite piling vlažnom krpom

Unaprijedite svoju rutinu dubinskog čišćenja kože jedinstvenim procesom pilinga. Umjesto upotrebe bilo kakvog proizvoda za piling, korejske ljepotice radije peru lice krpama za pranje kako bi koža bila zdrava i spriječile bore. Umočite meku krpu u mlaku vodu i iscijedite vodu. Zatim lagano prevucite krpom (u pravcu nagore) po licu i izvucite prljavštinu, prašinu i prljavštinu sa lica kao magnet, piše lepotaizdravlje.rs

Fermentisana pirinčana voda je vaš najbolji prijatelj

Toniranje je obavezan korak u korejskoj njezi kože. U davna vremena, Korejci su koristili prirodne sastojke bogate vodom kao što su krastavac, paradajz i lubenica za toniranje i pripremu kože. Dakle, dok kupujete tonik, možete potražiti ove sastojke kako biste umanjili pojavu pora i posvijetlili ton kože. Pored toga, možete pripremiti najbolji tonik za lice kod kuće koristeći fermentisanu pirinčanu vodu. Ovaj magični napitak pomaže da se poveća sinteza kolagena u koži, što rezultira blistavim tenom.

Navlažite lice i tijelo

Svaka rutina njege kože uključuje hidrataciju lica i korejska njega kože nije izuzetak. Možete izabrati serumski gel sa vitaminom C ili kremastu hidratantnu kremu sa vitaminom C. Dakle, intenzivno hidrirajte i posvetlite kožu serumima i losionima. I ubrzo ćete izgledati mnogo mlađe.

Redovno koristite maske za lice

Maske za lice su osnovni proizvod u korejskoj njezi kože jer pomažu u hidrataciji kože. Korejke redovno koriste masku od uglja jer pomaže u izbacivanju toksina iz kože. Takođe, uzimajući u obzir prednosti zelenog čaja za kožu, nanošenje maske koja je natopljena njime može efikasno pomoći u smanjenju upale i liječenju akni.

Tapkajte lice!

Želite da znate jednu od najlakših korejskih tajni ljepote za dobijanje staklene kože? Počnite da tapkate po licu i naučite pravi način nanošenja proizvoda za njegu kože. Tapkanje je tehnika opuštanja lica koja pomaže u povećanju cirkulacije krvi i poboljšanju protoka limfe kako bi se spriječilo prevremeno starenje kože. Korejke imaju naviku da tapkaju proizvode za njegu kože umjesto da ih trljaju po licu.

Pijte čaj

Korejke redovno konzumiraju čaj kako bi očuvale cjelokupno zdravlje i mladost. Svakodnenvo piju čaj od žen-šena, čaj od pečenog ječma i zeleni čaj.

Dakle, sad znate koje su korejske tajne ljepote, što znači da i vi možete imati savršenu, podmlađenu kožu. A kao što vidite sve što je neophodno za to je dostupno i jeftino, tako daveć danas možete da se posvetite postizanju "staklene kože".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 08:03