/ -PROMO
30/09/2024 u 17:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marina Banović Džuver predstavlja Crnu Goru na BRICS+ modnom samitu u Moskvi

Od 3. do 5. oktobra, Moskva će biti domaćin BRICS+ modnog samita, jednog od najvažnijih događaja modne industrije, koji okuplja stručnjake i lidere iz Evrope, Latinske Amerike, Afrike i Bliskog istoka.

Tokom godina, samit je postao sinonim za modnu raznolikost, povezujući tržišta u razvoju i promovišući nacionalne brendove na svjetskoj sceni. Kao dio predsjedavanja Rusije BRICS-om 2024. godine, ovogodišnji događaj biće najveći do sada, sa delegacijama iz preko 100 zemalja, koje predstavljaju više od tri četvrtine svjetske populacije.

Crnu Goru će predstavljati Marina Banović Džuver, potpredsjednica Montenegro Fashion Week-a. 

„BRICS+ modni samit pruža ogromnu šansu zemljama da unaprijede svoje modne industrije i otvore vrata ka globalnom tržištu. Ovakav događaj može biti ključan za integraciju ovih zemalja u svjetski modni sektor i obezbjeđivanje podrške tamo gdje je najpotrebnija, kazala je  Banović Džuver.

Samit će učesnicima omogućiti da razmijene inovativne ideje, istraže jedinstvene kulturne aspekte modnih tržišta i razgovaraju o budućim saradnjama između zemalja BRICS+ i njihovih partnera. Poseban fokus će biti stavljen na ulogu kreativnih industrija u ekonomskom rastu, sa naglaskom na to kako kreativni kapital doprinosi otvaranju novih radnih mjesta i jačanju regionalne konkurentnosti, naročito u doba globalizacije i digitalizacije.

U okviru samita, učesnici će imati priliku da prate bogat poslovni i edukativni program, kao i veliku međunarodnu izložbu "Nasljeđe", na kojoj će biti predstavljeno 150 modnih eksponata iz skoro 40 zemalja. Ova izložba će naglasiti jedinstvene nacionalne karakteristike svake zemlje učesnice, prikazujući njihovu bogatu tradiciju i kulturno nasljeđe.

Uz BRICS+ modni samit, u Moskvi će se od 4. do 9. oktobra održati i Moskovska nedjelja mode, na kojoj će preko 120 dizajnera iz Rusije, Indije, Indonezije, Kine, Južne Afrike i drugih zemalja predstaviti svoje kolekcije.

Ovaj modni samit je ključni događaj za zemlje u razvoju i predstavlja stratešku platformu za širenje međunarodne saradnje u modnoj industriji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 17:41