/ -SHUTTERSTOCK
06/08/2024 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vježbe disanja lijeni način da izgubite težinu

Svi želimo savršeno telo, ali naša snaga volje nije uvijek dovoljna da treniramo satima. Srećom postoji i jednostavniji način da dovedete tijelo u top formu.

Odavno je poznata činjenica da se samim treningom snage, na primjer, pojačanim vježbama za stomak, ne može postići ravan stomak. To će samo dovesti do činjenice da napumpate svoj "oklop" ispod masnog sloja. Kondicioni treneri aktivno promovišu kardio trening, jer se smatra da je najefikasniji saveznik u mršavljenju.

Provedite pola sata dnevno trčeći i uskoro će vas vaša figura prijatno iznenaditi. Ali šta da rade osobe koje nemaju 30 minuta dnevno slobodno, ili im je trčanje kontraindikovano zbog zdravlja, ili (da budemo iskreni, najčešći slučaj) jednostavno nemaju snage da se natjeraju da trče svaki dan? U ovom slučaju, pomoći će vam vježbe disanja!

Vježbe disanja su mnogo moćnije nego što to možete i da zamislite

Kao što znate, kiseonik pomaže u sagorijevanju masnih ćelija, a vježbe disanja su usmjerene upravo na aktivno snabdijevanje tijela kiseonikom. I što je najvažnije, kiseonik ima blagotvorno dejstvo ne samo na izgled, već i na unutrašnje stanje. Samo 15 minuta dnevno izdvojenih za jednostavne vježbe pomoći će vam da:

Otupite osjećaj gladi

Optimizujte proces varenja

Razbijte masne ćelije

Povećate fizičku snagu

Ojačate imunitet

Smirite nervni sistem

Naravno, ovaj način mršavljenja nije dugotrajan. Ako prekinete program, brzo ćete (u roku od mjesec dana) vratiti sve centimetre u struku, ali ako redovno vježbate uspjeh je zagarantovan.

Kako se izvode

Dakle, sve što treba da uradite je da ustanete 15 minuta ranije nego obično i na prazan stomak (ovo je najvažnije) uradite samo 3 vježbe:

1. Vježba

Stanite uspravno, stopala su u širini ramena, ruke su na struku. Ako vam je tako udobnije, možete staviti jednu ruku na stomak. Udahnite duboko i zaokružite stomak. Izdahnite – uvucite stomak. Važno je da vježbu radite polako i da što više zategnete trbušne mišiće. Ovu vježbu radite 2 minuta.

2. Vježba

Koristite istu tehniku kao za prethodnu vježbu, samo udišete i izdišete nepotpuno. Udahnite malo – zaokružite stomak, udahnite još malo, pa još malo. Nakon što malo izdahnete, uvucite stomak, izdahnite još malo, pa još malo. Ne zaboravite da zategnete trbušne mišiće što je više moguće. Ponavljajte vježbu 1

3. Vježba

I na kraju, udahnite – zaokružite stomak, savijete se dok izdišete, izdahnete što je više moguće, uvučete stomak i zadržite dah. Odmah se polako uspravljate i brojite do 8. Ovdje je važno da sve radite polako da vam se ne zavrti u glavi jer treba malo vremena da se naviknete na ovu vježbu. Ponavljajte vježbu 3 minuta.

Već nakon nedjelju primijetićete rezultat ovih vježbi i smanjenje obima struka. Ako budete uporni. možete smanjiti obim struka i za 5 centimetara,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 16:43