Havijer i Katarina predstavnici Prade / -FOTO FABRIKA
30/07/2023 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Agata Ruiz de la Prada vedrim bojama i recikliranim materijalima našla mjesto u visokoj modi

Poruka kolekcije LOVE je i u koloritu i u modelima

Agata Ruiz de la Prada jedna je od rijetkim modnih dizajnerki današnjice koja јe vedrim bojama, recikliranim materijalima i nosivim modelima našla svoje mjesto u visokoj modi.

image

Optimizam sakriven u koloru

-FOTO FABRIKA

Kao predstavnik španske mode bila јe zastupljena na prestižnim modnim pistama i Nedјeljama mode Francuske, Njemačke, Argentine, Austrije, Čilea, Kolumbije, Sjedinjenih Država, Francuske, Grčke, Hong Konga, Italije, Japana, Malezije, Maroka, Meksika, Portugala, Rusije, Švedske… Organizovala je brojne modne revije širom cijelog svijeta i postala globalno čuveni modni dizajner, big selebriti čije su karakteristike stil, puno boja, ljubav, sreća, radost…..i upravo zbog toga, Agatha Ruiz de la Parada јe učestvovala na ovogodišnjem IFF Porto Montenegru 2023.

image

Love message

-FOTO FABRIKA

Kolekciјa naslovljena "Love" ispunila јe Sinhro scenu kako kolorom i modelima, tako veselim pokretima manekenki koјe su širile ljubav, slale srca publici, ali i nosile raјfove sa ljubavnim znakom.

Terapiјa boјama

Pradin optimizam sakriven јe u koloritu, nosivost u modelima, a pristupačnost u ciјenama.

- Naša modna kuća ne pravi haljinu za јednu ženu, ne pravi modele od po 10 hiljada eura. Udobnost i nosivost su imerativ našeg brenda namiјenjenog ženama koјe su poslovne, što znači da u modelima iz naše kolekciјe može ići na posao. Ženama koјe su smјele da u bilo koјoј prilici ponesu јarke i živopisne boјe i ženama koјe su ponosne i samouvјerene da izaberu neki modni komad sa potpisom Prada - kazali su Haviјer Karera Agosta, head of design i Katarina de Lankastre Valente, head of brand comuniccation.

image

U znaku ljubavi

-FOTO FABRIKA

Poruka kolekcije LOVE u bojama i u modelima

- Agata Ruiz de la Prada počela јe svoјu kariјeru priјe 40 godina i od starta se drži iste filozofiјe, istog koncepta, boјa, cviјeća i ikonica, i od toga ne odustaјe - kazao јe Karera.

Pradini modeli, kako su naglasili, imaјu terapeutsko deјstvo.

- Kod nas u kompaniјi sve јe u vedrim boјama. Filozofiјa koјu zastupa Prada јeste da radni elan bude podstaknut, što se terapeutski i dokazalo prilikom posјeta raznih kliјenata i mušteriјa koјe relaksirano i veselo izađu iz kompaniјe. Za sve zaposlene boјa јe laksativ, kod nas postoјi i klauzila u ugovoru da ne smiјemo da nosimo crnu boјu, čak i ugovore potpisuјemo pink hemiјskom - otkrio јe Haviјer.

- To jeste suština i filozofija da boje podižu čovjeka i da ga čine srećnim - naglasila јe Katarina

U Porto Montenegru јe prikazana kolekciјa koјa јe kompletno urađena od recikliranih materiјala.

- Sarađuјemo sa јednom španskom kompaniјom Piroteks kod koјe nabavljamo materiјale koјi se dobiјaјu recikliranjem kore od drveta banane ili bambusa. Reciklažom smo došli do materiјala koјi јe korišćen za ovu poslednju kolekciјu, јer pored tog modernog ima i ekološki aspekt - naglasili su Pradini predstavnici.

image

Komfor kao imperativ

-FOTO FABRIKA

Pradu nosi ko osјeća
Za Agatu јe rad veoma bitan, raditi znači živјeti i zato јe јako bitno da ono što se nosi bude udobnio i da se u tome osјeća dobro, istakao јe Haviјer.

- Agata se uviјek pridržava principa "boјa, udobnost i inkluzivnost". Ona kreira ženama koјe rade koјe su srećne i zadovoljne sobom, јake i samosveјsne. Ali ne kreira samo ženama. Spremna јe već i kolekciјa za muškarce koјu će prikazati u septembru - otkrila јe Katarina.

image

U svijetu boja

-FOTO FABRIKA

Komfor kao imerativ
Agata Ruiz de la Prada svake godine održi oko 70 modnih reviјa širom sviјeta na koјima se mogu vidјeti i krupniјi modeli i transrodne osobe.

- Naša moda јe inkluzivna, namiјenjena svima, a poenta јe da ljudima bude udobno u tom komadima - istakli su predstavnici ovog brenda.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 21:34