Stefan Đoković / Dušan Stević
09/04/2023 u 00:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dizajner Stefan Đoković o novoj kolekciji: Korset haljine za glamurozne događaje

Dizajner i pijanista Stefan Đoković, nedavno je prvi put prikazao kolekciju na crnogorskoj nedjelji mode. Domaća publika je odmah nakon Milana, Pariza i Dubaija imala priliku da vidi nove modele večernjih i koktel haljina za sezonu proljeće/ljeto 2023. U razgovoru za Dan, dizajner otkriva detalje o kolekciji, kreativnom procesu i onlajn prodaji.

Iza Vas je mnogo odrađenih revija, ali prvi put ste imali prezentaciju modela u Podgorici. Šta se čekalo do sad na Vaš dolazak ?

- Prije svega bih želio da izrazim veliko zadovoljstvo što sam imao priliku da otvorim Montenegro Fashion Week, to je ujedno moja prva revija u Crnoj Gori. Prosto je tajming bio savršen sada nakon velikih revija u Beogradu, Milanu, Parizu i Dubaiju da se predstavim crnogorskoj publici na ovako divnom događaju. Za ovu priliku sam pripremio kolekciju večernjih i koktel haljina, mahom nove modele ali takođe i modele haljina koje su na neki način pečat mog rada, a to su midi i maksi korset haljine sa ručnim radom. Materijali su dosta efektni, boje za koje smatram da će dominirati ove sezone ali su i ujedno evergrin generalno misleći na rubin crvenu i crnu boju za koje uvijek treba naći prostora u garderoberu i vječiti su glamur.

Kome je namijenjena nova kolekcija ?

- Predstavio sam kolekciju večernjih i koktel haljina za proljeće/ljeto 2023. One će biti savršen izbor damama za glamurozne događaje, vjenčanja, mature, rođendane, jednostavno trenutke koje će pamtiti zauvijek i za to je potrebna i baš takva haljina...

Šta Vam je poslužilo kao inspiracija za stvaranje ovo kolekcije?

- Muzika je moja prva profesija, velika ljubav i dio mene. Njom se bavim svaki dan, redovno sviram koncerte i samim tim prirodno je da je ona meni vječita inspiracija uz druge ljepote ovog svijeta jer sam prije svega veliki esteta. Tako da, i ovaj put publika koja će prisustvovati reviji može očekivati divnu muziku koja će pratiti modele nove kolekcije.

Koji materijali i boje preovladavaju kolekcijom ?

- Od boja dominiraju vječito glamurozne crna i crvena a pored njih i jarko žuta i lavanda koje mislim da će dominirati ove sezone... Dosta efektnih materijala, sjaja i glamura ali opet sa svedenim modelima i krojevima jer mi ideja nikad nije da haljina bude fokus već da samo dočara ljepotu dame koja je nosi.

Da li je period pandemije i koliko uticao na kreativni rad dizajnera ?

- To je za sve bio strašan period u svakom smislu i naravno da je uticao na rad brendova, neki su to podnijeli teže neki lakše u zavisnosti kojom vrstom mode se brend bavi. Mnogi su se bazirali više na dnevnu odjeću i potpuno mijenjali estetiku rada što je potpuno razumljivo bilo u situaciji kada nismo mogli da napustimo domove, a kamo li da razmišljamo o kupovini haljina.

Zbog sveukupne situacije mnogi su se okrenuli onlajn prodaji ? Da li ste i Vi pobornik toga?

- Jesam i veliki broj mušterija kupuje modele našeg brenda onlajn i one su mahom iz inostranstva. Takođe veliki dio rada našeg brenda je izrada po mjerama gdje dame dolaze u atelje, uzimaju im se mjere i time dobijaju odjevne komade koji im savršeno pristaju.

Ko su žene koje nose modele Stefana Đokovića ?

-Uvijek sam govorio da smatram da sve dame mogu nositi brend Stefan Đoković couture, ali u glavi kada stvaram imam jaku, prefinjenu snažnu ženu koja nije pretjerano pobornik trendova, voli glamur i prepoznaje kvalitet. Svojom pojavom privlači pažnju na najbolji mogući način.

Smatram da je na dizajneru da stvara haljine i odjevne komade koji će stajati svim figurama, tačnije da u svojim kolekcijama imaju modele u kojima će se svaka dama prepoznati. U kolekcijama potreban dijapazon modela i ono što je veliki dio rada mog brenda a to je custom made-izrada po mjeri te je to baš jedan od razloga zašto smatram da svaka dama može naći barem jedan model za sebe iz moje nove kolekcije.

Šta je po Vama najveći modni klasik koju jedna žena treba da posjeduje u svom garderoberu ?

- Ne mogu odvojiti jedan, ali to su svakako dobro odijelo bilo da je oversajz ili skrojeno, kvalitetan kaput, crna haljina, crvena haljina, koktel haljina ispod koljena...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 10:47