Ревија Верице Ракочевић / -М.Д.П.
10/04/2022 u 11:00 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дизајнери Александра Џаковић, Борис Чалић, Верица Ракочевић и Игор Тодоровић представили колекције на полуострву Луштица

Са око тридесет женствених модела познати модни креатори изразили су различитост у стиловима, бојама и тканинама, али и однос ка вриједностима какве су љубав и поштовање

Снага ових простора је снага креативности и стварања и способности нашег поднебља да се прилагодимо одређеним ситуацијама и да просто измислимо прилику да би се боље осјећали и љепше обукли. Вечерас смо уживали у ономе што је дио Плавог Јадрана који нас је запљускивао, уживали у неким новим инспиративним просторима у којима се све десило и у томе да заједно размијенимо ту енергију, јер сваки стваралац има потребу за размјеном енергије, казао је за "Дан" модни дизајнер Игор Тодоровић, који се колекцијом "Троугао" представио у склопу заједничке модне ревије одржане синоћ на базену хотела "The Chedi" у новом насељу Луштица Беј. У бојама злата, "камела", лимун-жуте са зеленим детаљима и необичној комбинацији црвено-розе, те вјечно актуелној црној, у помало "ретро" маниру, Игор је исказао своју приврженост трима вриједностима: љубав, поштовање и конструкција, које су "испливале" у креативном чину током пандемије.

Своју пролећну колекцију је Верица Ракочевић завршила још у марту и на овој ревији је приказала само десет модела, који иду у редовну производњу, то је оно што се продаје у овом тренутку.

-Али ја спремам велику ревију гдје ће бити 22 модела специјално за Монтенегро Фешн Вик 21. априла у Подгорици, нема везе са овом колекцијом, потпуно нови модели. Све је урађено од свиле и лана, казала намје Ракочевић, чији су модели лежерни, женствени, са принтом и једнобојни, у пастелним тоновима љета.

Александра Џаковић се у колекцији "Прољеће-прољеће"(алузија на климатске промјене) представила моделима комплетно направљеним од ћенар-свиле из народне ношње, која је ручно ткана, из региона донешена. Пошто долази у нестандардној ширини (знатно ужи), то је условило концепт, као и сама метода нешивења је доста ограничила манипулацију са материјалом који је сам по себи веома осјетљив.

-Уз много ограничења спонтано саму току процеса долазила до резултата.Генерално ми је тенденцијс да се не шије, већ користим савременије методе, тканина је дијелом ласерски резана, а дијелом су само ивице спајане, објаснила нам је Џаковић. Она је овдје користила и прслуке из претходне колекције инспирисане народном ношњом, баш као и ова, кроз одабир материјала, тако да су испали компатибилни и у овом издању.

Млади црногорски дизајнер Игор Чалић инспирисан изгледом пјевачице Бјорк, урадио девет модела стилизованих кроз флоралне мотиве- цвијет, лист, алии кроз геометрију. Низ хаљина почеле су у црвеној боји, завршиле стандардно бијелом вјенчаницом, а између је био цијели спектар суптилних пастелних тонова, колорит са којим до сада није радио, те му је било занимљиво да се опроба и у њему.

-Колекција "Скривена љепота геометрије биљака" слави женственост на један прочишћен, минималистички начин, који је сходан мом ауторском печату. Настала је прије "короне", урадио сам фотографисање и сам каталог, али нисам имаоприлику да је изложим, те сам је у међувремену допунио за ову прелијепу прилику. Има иприродних и мјешовитих материјала, зависно од тренутне ситуације и онога што се може наћи на нашем тржишту, објаснио нам је Чалић.

Присутне је поздравила Весна Мандић, директорка Модне агенције "Фабрика" која је позвала заинтересоване да у посебном простору хотела "Чеди", који је ових дана пун гостију, испробају моделе. У паузама је наступио црногорски гитара- тандем, Срђан Булатовић и Дарко Никчевић, који су одушевили публику својим ауторским композицијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:03