Ilustracija / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PUHHHA
25/09/2023 u 16:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako povećati usne prirodnim putem

Birajte hranljive ruževe ili balzame za usne sa kolagenom i hidratantnim sastojcima

Prelijepa Brižit Bardo imala je savršene crte lica i prelijepe pune usne. Muškarci su je smatrali izuzetno zavodljivom i privlačnom, a danas su njene ili "francuske usne" ponovo na vrhuncu slave. Ne očajavajte ako vas majka priroda nije obdarila punim usnama, pokupili smo trikove od Francuskinja kako da vizuelno učinite usne punijim i većim.

Francuskinje veoma cijene svoje vrijeme – uživaju u životu i cijene svaki trenutak. A uzimajuću u obzir današnji tempo života, trošiti mnogo vremena na odabir prave odjeće ili šminkanje je preveliki luksuz. Pa kako Francuskinjama polazi za rukom da budu tako njegovane, sofisticirane i ženstvene – i da budu tako opuštene?

Korak #1: Njega

Obavezno hranite i vlažite usne noću. Kako stare, gube dragocjeni kolagen i obrisi postaju zamućeni.Birajte hranljive ruževe ili balzame za usne sa kolagenom i hidratantnim sastojcima. Oni su posebno usmjereni na vraćanje prirodnog volumena usana. I to ne rade pomoću mentola, već uz pomoć posebnih kompleksa, kao što su peptidni kompleksi, koji poboljšavaju cirkulaciju krvi, dajući blagi prirodni volumen i vraćajući jasnu konturu usana.

Korak #2: Šminka

Šminkanje kako to rade Francuskinje vrlo je jednostavno. Najsvjetlija tačka se nalazi u centru usana, blizu sluzokože. Prema ivicama nijansa treba da izblijedi ili da bude manje intenzivna. Preporučujemo da izaberete mat završne slojeve, ali one koje se mogu sjenčiti. Tečni mat ruževi mogu se koristiti samo ako su kvalitetni i postepeno se nanose. Kada nanosite proizvod na usne, pokušajte da date veću pokrivenost u blizini sluzokože, a ivice ruža povucite prema ivicama, pokušavajući da napravite glatki gradijent. Nanesite proizvod vrhovima prstiju pokretima tapkanja, ne zaboravite da stavite glavnu boju u centar usana. Zapamtite, ne treba da imate jasan obris – samo lagani veo, čak i ako ste izabrali fatalni crveni karmin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:38