/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PROSTOCK-STUDIO
22/11/2023 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako zamaskirati izrasli gel na noktima

Redovna hidratacija noktiju i okolne kože uljem pomoći će da manikir bude svjež i vizuelno uredniji

Izrastao gel na noktima ne djeluje nimalo lijepo, zato i ne čudi što nas toliko interesuje kako se to može popraviti, tačnije zamsakirati bez odlaska kod manikirke. I tako uštedjeti novac. Dobra vijest je da se čak i zastarjeli manikir može spasiti pomoću trikova koje ćemo predstaviti unastavku.

Ulja za zanoktice

Redovna hidratacija noktiju i okolne kože uljem pomoći će da manikir bude svjež i vizuelno uredniji. Ulje omekšava obraslu kutikulu, omogućavajući joj da se lagano pomjeri unazad. Treba ga nanositi nekoliko puta dnevno, naročito nakon pranja ruku ili posuđa i prije spavanja. Najbolje je da držite ulje u obliku štapića u svojoj torbi kako biste ga mogli nanositi po potrebi i kad niste kod kuće.

Maske za ruke

Maske za ruke takođe imaju efekat omekšavanja. Možete ih pripremiti sami ili kupiti. Na primjer, napravite masku za ruke sa maslinovim uljem i medom. Nanesite masku na ruke i ostavite 15-20 minuta, a zatim dobro isperite. Maske koje se kupuju u apotekama i drogerijama izgledaju kao rukavice; u njima morate držati ruke otprilike isto vrijeme.

Vosak za zanoktice

Koristite poseban vosak za zanoktice. Njegov efekat će biti najuočljiviji ako počnete da redovno koristite proizvod nakon manikira – vaše ruke će ostati negovane mnogo duže. Otopljena tekstura voska će pomoći da se sakriju čupave zanoktice, kao i da omekša i ojača nokatnu ploču. Proizvod se može koristiti nakon kreme za ruke, jer vosak "zaključava" vlagu. Čak i prilično izrastao gel na noktima izgledaće urednije ako je kutikula navlažena,piše lepotaizdravlje.rs

Obrnuti frenč

Ako je gel lak previše izrastao i prethodni savjeti više ne mogu da zamaskiraju izrasli dio, pozovite u pomoć lak u kontrastnoj boji. Nalakirajte dio između gela i korijena nokta i dobićete obrnuti frenč. Nakon što se lak osuši, ne zaboravite da nanesete na kožu ulje za zanoktice ili kremu za ruke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:47