Ilustracija / Shutterstock
05/07/2023 u 23:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koristan trik kojim će dijete zavoljeti pranje zuba

Postavljanjem dvije četkice, jedne pored druge, ne samo da je prepolovila vrijeme koje provodi u pranju zuba, već ga je i pretvorila u „zabavnu igru”

Roditeljstvo je veoma lijepo, ali i daleko od lakog. Ali jedna majka tvrdi da je “shvatila tajnu” kako navesti svoje dijete da uživa u pranju zuba.

Kako prenosi Miror, ona je objasnila kako je njen dvogodišnjak nekada vrištao kad je ugledao četkicu za zube, a sada se raduje dvominutnom pranju zuba.

„Mrzi da mu normalno perem zube do te tačke da moram da ga držim većinu vremena dok vrišti”, rekla je ova mama za Redit.

Tako je jedne večeri pomislila da upotrebi dvije četkice odjednom kako bi poboljšala pranje, jer u suprotnom jedva može da unese četkicu u njegova usta i opere mu zube.

Postavljanjem dvije četkice, jedne pored druge, ne samo da je prepolovila vrijeme koje provodi u pranju zuba, već ga je i pretvorila u „zabavnu igru”.

„Moj sinčić iz nekog razloga uživa u tome. I dalje vrišti kada je samo jedna četkica za zube, ali će mi dozvoliti da koristim dvije četkice odjednom”, dodala je ona.

Jedna mama je imala malo drugačiji savjet.

„Takođe prvo peremo jednu od njenih plišanih životinja. To joj izmami osmijeh, a onda mi obično dozvoli da joj operem zube. Strategija funkcioniše već oko šest mjeseci”.

Ovo je podstaklo druge roditelje da podijele metode koje su im funkcionisale, a mnogi su rekli da koriste muziku kako bi iskustvo učinili uzbudljivijim, prenosi Večernji.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:30