Шутуш техника / -Шутуш техника
01/05/2022 u 10:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НОВЕ ТЕХНИКЕ НИЈАНСИРАЊА КОСЕ: Са шутушом буди тренди

У питању је посвjетљивање косе коjе се ради слободном руком и искључиво у фризерским салонима. Оно што је њена предност јесте што дуго траjе, чак и после неколико мjесеци нема израстка - објаснила је Лејла

Након зимских мјесеци, хладноће и вјетра који додатно исушују косу, дошло је на ред прољећно сређивање и отопљавање власишта. Вријеме је да унесемо мало сунца у наше власи, предлажу фризери.

- Никада као сада технике фрабања и његовања косе нијесу се могле сврстати у 3 у 1, никада раније нијесте могли само промјеном боје учинити косу здравијом, богатијом и модернијом. На страну што припаднице љепшег пола увијк са промјеном фризуре или боје желе да унесу промјене у свој живот. Једна од техника која је чак и пет у један се доказала као савршен избор за дужу косу, је техника шутуш (shutush) - открива фризерка Лејла Ђоковић.

image

Сунце у коси

-СУнце у коси

Шутушом, како је казала наша саговорница, коси враћамо "сунце у коси".

- Ова техника тренутно превазилази балаjаж, у питању је интересантно сjенчење косе коjе се персонализуjе новим тоном зависно колико нам jе подлога свиjетла или тамна. У питању је посвjетљивање косе коjе се ради слободном руком и искључиво у фризерским салонима. Оно што је њена предност јесте што дуго траjе, чак и после неколико мjесеци нема израстка - објаснила је Лејла.

Извођење шутуша

Наjбитниjе jе на самом почетку, како је објаснила Лејла, одабрати боју.

- Добро очешљану косу, подиjелимо на три секциjе из коjих вадимо праменове од 1 до 2 цм дебљине, зависно од густине косе и јачине ефекта који желимо да постигнемо. Те исте праменове тапирамо и пажљиво наносимо фарбу са страна (пар центиметара испод тапирања) лагано почевши у облику слова В и завршити прамен спуштаjући фарбу и попуњаваjући читави прамен до самога врха - открила је Ђоковић.

Како је нагласила, шутуш се ради слободном руком, али исто тако може се затворити у фолиjу ако се жели постићи jачи ефекат.

- Када смо одрадили све праменове, пустимо да фарба одстоjи пола сата и спремни су за шампонирање. Зависно од основне подлоге и жељене боjе коју смо зацртали да добијемо, ради се тонирање косе. Овом техником добијамо и хладније и топлиjе тонове, можемо извући љешник или бакарни тон, поготово ако нам jе база косе у кориjену тамниjа. Али оно што свака жена добије без обзира на боју јесте природан одраз сунца у коси - истакла је Лејла,

Шутуш jе у ствари савремениjа верзиjа чувених калифорниjских параменова, коjом се постиже да коса изгледа природно повијетљела од сунца. Оно што чини ову технику посебном jе то што jе могуће прилагодити свакоj коси пажљивим избором ниjанси.

- Може се извести и на свијетлиjоj и на тамниjоj коси и савршен jе начин да освежитете своjу фризуру без обзира да ли сте плавуше или бринета. Jедино што jе важно за ову технику jе да коса не буде сувише кратка. Било да се ради нијансирање свијетле косе или посвјетљивање тамне косе са овом технком нема изрстака и неуредних фаза. Идеална је за оне даме које не жели често да се фарбају и даjе природан ефекат. Чак и после неколико мjесеци, коса изгледа модерно - казала је фризерка.

Може се радити на средњој или дужој коси, природној или већ фарбаној и свакој даје различит ефекат и пошто никада није исти, свака дама добија уникатан тон.

- На тањоj коси визуелно додаjе волумен, на дебљоj и тамноj коси даjе сjаj, наравно персонализује, освjежава и визуелно са свим тим и подмлађуjе - закључује Лејла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:22