Printovi / -IHOR KHOMYCH/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
16/08/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Printovi koji ne izlaze iz mode

Ne samo da se lako uklapaju u garderobu, već i vizuelno mijenjaju figuru

Postoje printovi koji munjevitom brzinom stiču popularnost, a zatim je takođe brzo gube. Međutim, neki printovi postoje u modnom svijetu već nekoliko vjekova i još uvijek su među najtraženijim među modernim djevojkama.

Ne samo da se lako uklapaju u garderobu, već i vizuelno mijenjaju figuru: mogu vas učiniti mršavijima i seksipilnijima.

Tufne

Vintidž stajling sa tufnama često se povezuje sa legendarnim američkim domaćicama sa postera 50-ih: raskošna haljina, bujne obline i niz bisera oko vrata. Tufne ne izlaze iz mode. Možete ih vidjeti i u novoj kolekciji Miu Miu za jesen/zimu 2023/24, koja je inspirisana normkorom (normcore) sa primjesama seksualnosti. Čini se da je vrijeme da se vratimo na "Zgodnu ženu" s Džulijom Roberts: u trenutku kada se junakinja pojavi u čuvenoj haljini na tufne.

Pruge i cik-cak

Štampa na pruge je čvrsto uspostavila svoj status "zauvek u modi", tako da su ode njegovoj svestranosti suvišne. Na modnim pistama pruga je bila puna najneobičnijih varijacija: od klasičnog odijela, kao kod Toda, do apstraktnih polihromnih cik-cakova Misonija. Printovi različitih konfiguracija mogu se kombinovati u jednoj slici, pa čak i u jednoj stvari. Na primjer, Msgm je eksperimentisao sa košuljom na vertikalne pruge, a na manžetnama i ukrasnim detaljima su promijenili njen smjer.

Optička iluzija

Fantazijski printovi predviđaju najmoderniju budućnost. U sadašnjosti nastavljaju da drže visoke pozicije. Podsjetimo se kreacije Aleksandra Mekvina: na sakou sa naramenicama rascvjetala se spektakularna apstrakcija u duhu Roršahovog psihodijagnostičkog testa, koja prikazuje ili cvijet irisa ili morski pejzaž.

Apstrakcija

Dodavanje apstraktnih printova u garderober j i te kako poželjno, čak i ako niste ljubitelj apstraktne umjetnosti. Da biste kupovinu učinili dalekovidom, kladite se na razumljive kombinacije nijansi i "mat" tekstura. Apstrakcije uvijek izgledaju dobro na prozirnom šifonu – leteće, višeslojno, stvarajući boho-šik utisak. Opcija Isabel Marant izgleda elegantno: nefigurativni uzorak u suzdržanim bojama, lagana tkanina, mini dužina sa asimetrijom – i sve to u tandemu s moćnim "ribarskim" čizmama preko koljena.

Karo print

Zvuči izlizano, ali bez karo printa, ovaj vodič ne bi bio potpun. Prisutan je na modnim kolekcijama iz sezone u sezonu.

lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PRINTOVIMODA
27. april 2024 00:21