Model Maje Jokić / -SRĐA BOLJEVIĆ
27/10/2023 u 10:52 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raskoš i glamur za kraj Crnogorske nedjelje mode

Nove kolekcije za jesen/zimu predstavili su i Ivana Miranović, Montana - Montenegro fashion brand, Zvjezdice by Valentina Mitrović, Maja Jokić, Natalia Nurbanova-NURBAN, Marco Strano i Milena Vujačić Atelier

Drugo veče Crnogorske nedjelje mode proteklo je u znaku domaćih i inostranih kreatora, koji su prikazali svoje najnovije kolekcije domaćoj publici. Od kolekcija vjenčanica, raskošnih haljina, preko odjevnih komada za najmlađe, do unikatnih muških modela našli se na modnoj pisti završne večeri fešn vika. Debitantsku reviju imala je dizajnerka Maja Jokić koja je prikazala svoju prvu kolekciju pod imenom Diva, a svoje prve utiske podijelila je za Dan portal nakon završetka revije.

-Bilo je jako lijepo, emotivno. U jednom trenutku sam i zaplakala.Tremu nisam imala ali radile su me emocije, čula sam aplauz publike i veoma sam zadovoljna. Dva mjeseca sam radila na ovoj kolekciji, svakodnevno, ima dosta ručnog rada i pošto u timu nemamo puno ljudi radili smo vrijedno svo to vrijeme. U kolekciji ima dosta ručnog rada, na neke materijele nismo mogli mašinom tako da su ručno rađene. Inspiraciju nalazim svuda ali kako sam emotivna i romantična osoba ja sam je našla u samoj sebi, ova kolekcija je dosta lična, predstavlja neku romantiku, ljubav, nešto što sam ja. Atelje se nalazi u centru grada a postoji i moja stranica na Instagram profilu gdje dame mogu da poruče svoje omiljene komade - istakla je dizajnerka. 

Gost iz Italije na crnogorskoj nedjelji mode, dizajner Marco Strano, predstavio je modnoj publici kolekciju pod nazivom Od naziva „Nekada davno“. Kreacije su inspirisane trodimenzionalnim vezom sa šljokicama i mrežom u potpunosti napravljenim od svarovski kristala. Haljune su uljepšane ručno urađenim vezom na materiјalima satkanim iz Italiјe. Vez јe napravljen tehnikom karakteristič- nom za Siciliјu gdјe su dizaјnerova dјela protagonisti odјeće koјu on voli da definiše kao „I Bianchi“. Јuta, koral, sedef, geometriski dizaјni drevne dјevoјačke prćiјe ožive u kreaciјama koјe on donese na pistu. Naglasak јe striktno na domaćoј proizvodnji Made in Itali koјa јe inače sinonim za kvalitet prirodne tkanine, kao što su čista svila ili pamuk koјi imaјu zagarantovan lanac snabdiјevanja.

Prvi put na nedjelji mode, dizajnerka Ivana Miranović prikazala je kolekciju vjenčanica.

Čitava kolekcija je u znaku lotusa, cvijeta, dakle cvjetna bijela cipka, cvjetne konstrukcije, zatim ručno šiveni kristali, bijele čipke sa perlama. Bijela preovladava, ali ima i tonova boje koze kako bi bijeli cvjetovi dosli do izražaja.  Akcenat je na isticanju ženstvenosti, cvjetanju žene u njenom najljepšem periodu života- kazala je Miranović.

Nova kolekcija dizajnerke Milene Vujačić inspirisana je moćnim i samosvjesnim ženama. 

-Ova kolekcija od 15 total look-ova se fokusira na pantalone, bluze i suknje, kombinezone,  haljine i odijela za žene, koje istovremeno pruzaju nosivost i eleganciju. Svaki komad u kolekciji je pažljivo dizajniran kako bi istakla siluetu i naglasila samopouzdanje žene koja je nosi. Korišteni su visokokvalitetni materijali poput ručno rađene čipke, svile, merino vune  kao i detalji, kako bi se postigao vrhunski izgled i udobnost. Što se tiče odijela, ona su kreirana  da odražavaju snagu i prefinjenost  žene.  Kombinacija kroja, boja  i izbora tkanina omogućava slobodu kretanja i udobnost, bez zrtvovanja elegancije. Ova kolekcija je namijenjena svim ženama koje vjeruju  u svoju snagu i žele se osjećati samouvjereno  i sofisticirano. Bez obzira na priliku, ovi total look-ovi će vam pomoći da izrazite svoju jedinstvenost i stil - zaključila je Vujačić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:35