Сергеј Ћетковић / -NN MEDIA NEMANJA
02/01/2022 u 15:55 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сергеј Ћетковић обиљежава jубилеj у 2022. уз нови албум: За лијепе ствари никада ниjе касно

Корона вирус није заобишао ни породицу пјевача. У недјељу дана је остао без оба родитеља и тек тада, како је изјавио, схватио је болну и хладну истину - да више није дијете

Иако jе планирана прослава jубилеjа - 20 година на естради измјештена због короне, сваки концерт Сергеја Ћетковића за публику jе био спектакл у 2021. А корона вирус није заобишао ни породицу пјевача. У недјељу дана је остао без оба родитеља и тек тада, како је изјавио, схватио је болну и хладну истину, да више није дијете. Морао је да одрасте, да сакрије своју љубав у свом срцу. У својим пјесмама је, ипак, има довољно за цијели свијет, у љубави има инспирацију за цијели опус, а у цијелом региону има обожаваоце због којих му је концертни аклендар испуњен мјесецима унапријед. У ауторском раду био је вриjедан и за себе и за колеге!

image

Сергеј Ћетковић

-NN MEDIA NEMANJA

- Одржао сам предивне концерте у Београду и Загребу и тако на jедан лијеп начин заокружио ову годину коjа ниjе била лака као ни претходна, али се надам да ће нам 2022. бити много боља и срећниjа. Обиљежићемо jубилеj следеће године уз нови албум. За лијепе ствари никада ниjе касно.

У години на измаку нови синглови, било их jе и за друге извођаче. Коjу пjесму оставите прво за себе? Како бирате извођаче? Ваше пjесме отпjевали су и Дамир Кеџо и Марко Тоља има ли их jош?

- Пјесма сама пронађе свог извођача. Увијек осјетим оно што jе за мене, али с подjеднаком емоциjом стварам и за колеге. Са људима сличног сензибилитета сарађуjем и онда ту нема никаквих проблема. Задовољство ми да су пјесме коjе сам урадио за колеге успјешне.

За кога од афирмисаних колега бисте вољели да урадите пjесму? Да ли вам у току рада на њоj она заличи на некога конкретно?

- Буде и таквих момената, препознам шта би пјевала рецимо Jелена Томашевић, а шта Александра Радовић, jер после толико година кариjере свих нас могу да осјетим емоциjу коjе оне имаjу. Исто jе тако и са другим колегама. Увијек jе наjважниjа емоциjа. Без тога нема квалитетне пјесме ма колико ми жељели.

image

Сергеј Ћетковић

-NN MEDIA NEMANJA

С обзиром на то да jе мотив и инспирациjа ваше музике и текстова љубав, да ли вам некад зафали и друга страна, тачниjе женски глас? Коjу бисте своjу пjесму радо подиjелили са неким, отпjевали jе поново као дуетску и са ким?

- Поменуо сам моjе драге колегинице Јелену и Александру са коjима сам на моjим концертима пјевао "Прстен на сто" и то звуци предивно. Вјеруjем да ће у наредној години бити прилике за неке сjаjне дуете.

Коjу своjу пjесму у интерпретациjи другог аутора сматрате наjуспjешниjом?

- Никада их не издваjам jер свака има своjу причу, али jе пјесма "Да ми jе да ми се врати моj драги" Jелене Томашевић jедна од наjуспјешниjих.

Постоjи ли пjесма ваша или туђа коjу нерадо изводите? А имате ли омиљену?

- Нема тих коjе нерадо изводим, има само оних коjе ређе изводим jер су неке друге успјешниjе и тражене. Често на концертима публика тражи нешто што давно нисам пјевао и то ме одушеви jер jе доказ да свака пјесма вриједи и да има своjу публику.

Кофер сте спремили, а гдjе сте наумили у 2022?

- Надам се на много концерата и дивних сусрета са публиком.

Иако jе у 2021. корона мало попустила концерата jе било, коjоj сте се публиици наjвише ужељели?

- Никада не дијелим публику и концерте. Љубав и емоциjа су свуда исте.


Да ли вриjеме празника проводите са породицом и подразумиjева ли то да засучете рукаве и умиjесите медењаке са дjевочицама?

- Да, сваке године. Уживамо сво четворо у припреми празника, ђакониjама, поклонима, љубави, смијеху, доброj енергиjи. Тако ће бити и овог пута уз жељу да 2022.буде срећниjа и прије свега без короне.

Новогодишња честитка читаоцима Дневних новина Дан и портала Дана?

Здравље на првом мјесту, а затим мир, срећа, успјех и много љубави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:15