Слана вода / -Шутерсток
27/10/2021 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Слана вода враћа здравље у равнотежу

Особе са псоријазом, спас за црвенило, кератинске промјене, свраб, пуцање и перутање коже налазе управо у сланој води

Слана вода посједује бактерицидна дејства, те је врло љековита код разних проблема са кожом, посебно у смислу дезинфекције и подстицања зарастања рана. Особе са псоријазом, спас за црвенило, кератинске промјене, свраб, пуцање и перутање коже налазе управо у сланој води.

Ево неколико лакших здравствених проблема, које можете успјешно савладати коришћењем натријум-хлорида у кућним условима за прву помоћ.

Бол у грлу

Направите мјешавину од 1 кашичице соли и 250 милилитара воде. Мијешајте овај напитак све док се со у води у потпуности не растопи. Раствором гргољите усну дупљу неколико пута дневно, све док осјећате болеве и гребање у грлу.

Опекотине у усној дупљи

Уколико сте појели нешто вруће или љуто и спржили језик, направите раствор од пола кашичице соли и 200 милилитара млаке воде и гргољите сваких сат времена.

Проблеми са деснима које крваре

За рјешење овог проблема довољно је да направите раствор за испирање уста и десни. Раствор се припрема тако што се једна кашичица соли раствори у 100 милилитара топле воде. Препоручује се да уста испирате што чешће у току дана.

Убоди инсеката

Со може да ублажи бол и смањи оток код убода пчеле, или неког другог инсекта. Од соли и воде направите густу пасту. Нанесите је на мјесто убода, оставите да тако стоји док се со потпуно не осуши. Со ће смирити иритацију на кожи и смањити бол.

Алергије и упале синуса

Со је спас за изиритирану слузокожу. Прокувајте 300 милилитара воде, додајте соли толико да вода буде слана као морска. Када се охлади на ниво собне температуре, течност се пребаци у бочицу од капи за нос и два пута дневно накапа у нос.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:54