Margot Robbie / -INSTAGRAM
12/10/2023 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tajne ljepote Margot Robbie

Rutina njege lica, fitnes sistem i ishrana

Živimo u Barbie svijetu, a voljenu lutku na velikom platnu oživjela je vanvremenska Margot Robbie. Bez obzira na to da li vam se film dopao ili ne, ne možete poreći da Margot Robbie u njemu izgleda savršeno – a za to je umnogome zaslužna posebna njega kože koju je praktikovala prije snimanja.

Jasmina Vico, stručnjak za kožu sa sjedištem u Londonu, sa 16 godina iskustva, imala je zadatak da se pobrine da zvijezde u Barbie filmu imaju čist ten, a sada je otkrila intenzivan protokol kojeg su se pridržavali kako bi im koža izgledala besprekorno, kao na pravim lutkama. Glumci su se podvrgli nizu laserskih i LED tretmana prije nego što je produkcija počela, a takođe su redovno pili posebne napitke, kao što su fermentisano mlijeko i biljni čaj, kako bi njihova koža bila zdrava i blistava. Dermatološkinja Vico je nedavno za magazin Vogue otkrila šta je doprinelo savršenom izgledu Barbika, a objasnila je da su svi pili čaj od čička.

-Mliječni čičak čisti vašu jetru. Kada se to dogodi, naša jetra automatski proizvodi više glutationa, što čini kožu blistavijom - objasnila je Jasmina Vico.

Čaj od čička je veoma gorki napitak, koji je popularan u narodnoj medicini Balkana i pije se za zaštitu jetre, stimulisanje proizvodnje majčinog mlijeka i u liječenju dijabetesa. Glavna grupa aktivnih jedinjenja u mliječnom čičku je poznata kao silimarin. Silimarin može da ispoljava antioksidativne efekte tako što uklanja i sprečava stvaranje molekula zvanih slobodni radikali, koji mogu doprinijeti oštećenju ćelija i razvoju bolesti. Takođe može smanjiti inflamatorne reakcije u vašem tijelu.

Jasmina je rekla da je Margot Robbie takođe dala kefir, napitak od fermentisanog mlijeka, da poboljša zdravlje crijeva. Kefir je veoma bogat i raznolik izvor probiotika i vjeruje se da štiti od infekcija, navodi Healthline.

-Dala sam Margot kefir i savjetovala je da jede mnogo fermentisane hrane, kao što je kiseli kupus, na primjer. Voljela je sve to- nastavila je Jasmina. Ako bi se kod jedne od zvijezda filma Barbie pojavila bubuljica na snimanju, dermatološkinja bi primjenjivala specijalnu mješavinu koju je napravila od "salicilne kiseline i leda". Led smanjuje crvenilo i upalu, a zatim salicilna kiselina pomaže da se otčepe pore. Salicilna kiselina liječi i sprečava akne zajedno sa drugim kožnim oboljenjima, kao što su bradavice, psorijaza, žuljevi.

Ishrana Margot Robbie

Što se ishrane tiče, glavna glumica Barbie filma otkrila je da vjeruje u ravnotežu i umjerenost. Ona pazi da u njenoj ishrani ima mjesta za svu hranu – uključujući i kalorične namirnice za uživanje. Margot priznaje da "ne može samo da jede salatu svaki dan i pola čaše vina svakog drugog dana".

Glumica obožava da jede tost sa avokadom, halumi sir na žaru i slaninu u australijskom stilu (ekstra hrskavu), dok od poslastica najviše voli sladoled. Ona voli slatkiše i zna da je u redu da uživa u tome.

-Čokolada, vafli i pomfrit su glavne grupe namirnica koje čine moju ishranu - našalila se u intervjuu za Emirates Woman.

Međutim, tipičan dan kada se priprema za ulogu uključuje obroke bogate proteinima, kao što su ovsena kaša i zeleni smuti za doručak, odrezak od tunjevine i slatki krompir za ručak i piletina sa limunom i smeđi pirinač za večeru.

wannabe.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:42