Дарко Томовић / -Милан Ђаков
12/05/2022 u 11:31 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дарко Томовић: Игра је мој живот

Популарни Тића из серије "Игра судбине" иако је рођени Београђанин не може побjећи од етикете "црногорски глумац"

Иако је рођени Београђанин глумац Дарко Томовић не може побjећи од етикете "црногорски глумац", чак шта више не смета му јер су његове везе са Црном Гором у корејнима, а и као неко ко се деценијама бави глумачким позивом, како је казао, он је свачији.

- Моj отац jе рођен у Беранама. Моjе дјетињство jе свакако везано за вријеме проведено у Црноj Гори, неке старе, праве вриједности, сјећања и анегдоте коjе се и данас препричаваjу у друштву моjих Црногораца. Немам проблем са овом врстом етикете, jер као глумац jа сам свачиjи.

Да ли jе некада стигао или бисте вољели да стигне позив за учешће у неком црногорском проjекту? Како бисте га доживjели?

- Као привилегиjу.

Иако сте стални члан Народног позоришта у Београду веома често вас гледамо у филмовима и сриjама на ТВ-у, а и кад вас не гледамо памтимо ваше улоге у броjним остварењима (Ђукан, Никола И, Португалца) да ли jе то доказ да добра улога нема рок траjања исто као ни глумац?

- Оно што jе забиљежено на, сада већ технички заборављеноj филмскоj траци, остаjе као подсјетник сваком од нас на то шта jе могло боље. Улогу добром чини прво писац, а тек онда глумац (да се редитељи не увриједе). Зато су нам пријеко потребни добри писци, како би се памтиле и неке нове улоге.

Чињеница jе да живот нема репризу, али улоге у сериjама и филмовима свакако имаjу и увиjек се изнова рађаjу, да ли бисте неку након неког протока времена миjењали?

- Ниjедну. То jе тренутак у времену у коjем jе све требало да буде баш онако како се догодило у тренутку смимања.

И Бољи живот, али и Конак код Химлиjе откриваjу вашу хумористичку црту, сад сте са Тићом с мало риjечи много рекли. Да ли jе Тића заиста такав по сценариjу или сте га ви моделирали?

- Жарко Jокановић jе изванредно написао и лик Тиће. То значи да jе моj посао заправо био лак, иако jе моделовање улоге потпуно природан процес за сваког глумца. Нарочито у проjектима овако великим као "Игра судбине".

Како се данас развиjа Тицин лик? Шта можемо очекивати у наставку сериjе? Да ли љубавна игра са Панчетом добиjа срећан краj?

- Замислите како би изгледало да вам откриjем наjслађе из читаве сериjе! Публика мора да воли изненађења и радуjе им се. Мало се радуjемо данас.

Рекло би се да jе Тића Лењин ненаметљив, али веома присутан и доминантан, да ли има сличности с Дарком?

- У назнакама, свакако. Ненаметљивост може бити врло доминантна, ако jе користимо као глагол.

Игра судбине jе наjдужа српска тв новела, рекордер у реjтингу, наjгледаниjа на нашем говорном подручjу, да ли вам jе досадило да се играте??

- Па, jа сам глумац, забога! Игра jе моj живот.

Улоге и проjекти у позоришту? На коjи сте наjпоносниjи?

- "Године врана", сjаjног Синише Ковачевића, последња jе премиjера коjу сам имао. Улога Арчибалда Раjса, кажу да се доjмила и публици и критици. Понос иде уз сваки проjекат, али ова улога jе нешто што ми jе, признаjем, легло на прву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:05