Иван Босиљчић гост РТС-а / -СКРИНШОТ/ИНСТАГРАМ
12/05/2022 u 13:31 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иван Босиљчић глуми на три језика

Београдски глумац управо је завршио снимање грчко-српског филма "Сеновити Медитеран" у Грчкој

Иван Босиљчић, познати београдски глумац који гради и међународну каријеру, недавно је дошао са Санторинија гдје је завршио снимање грчко-српског филма "Сеновити Медитеран".

Како наводи, филм Сеновити Медитеран је припреман шест година, а коначно је завршен и очекује се премијера 2023. године.

- Сеновити Медитеран је филм Ивана Јовића и Моње Јовић, нешто потпуно неочекивано - филозофски, тематски за ово наше поднебље, а бога ми, знајући њих и њихову продукцију, и за иностране фестивале - казао је Босиљчић гостујући на РТС-у.

У филму тумачи лик Лазара, главног јунака, уличног умјетника који се заглављује на острву и не успијева да се избави од администрације, а испоставља се да је острво једно мистично мјесто гдје ће пронаћи своју прошлост и сусрести се са собом на начин који му је био неопходан.

Филм је на енглеском језику и има само једну централну сцену када проналази једног пријатеља и износи суштинску исповијест на српском језику.

Иначе, Иван Босиљчић глуми и на руском језику, и признаје да језичка баријера може бити проблем, али да на руском већ јако добро глуме и Милош Биковић, Милена Радуловић, Милан Марић, Небојша Дугалић, Ђорђе Марковић...

Поред глумачког ангажмана у својој земљи, у Академији 28 се усталило поетско вече једном мјесечно. Гитаре, севдах, уживање, поезија...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:05