Роберт Морзе / -Википедиа.орг
21/04/2022 u 19:18 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо глумац Роберт Морзе

Његова наjпознатиjа улога била jе Берта Купера, шефа рекламне агенциjе Sterling Cooper у серији Mad Men

Роберт Морзе коjи jе глумио у америчкоj хит сериjи Mad Men, преминуо jе у 90. години. Његова наjпознатиjа улога била jе Берта Купера, шефа рекламне агенциjе Sterling Cooper била jе управо у тоj сериjи.

У кариjери дугоj скоро 60 година, поjавио се у око 100 позоришних, телевизиjских и филмских продукциjа, а први пут се прославио 1961. године у награђиваноj књизи "How to Succeed in Business Without Really Trying", темељеноj на бестселеру Шепарда Мида, за коjу jе добио награду "Тонy" за наjбољег глумца у мjузиклу.

Такође jе освоjио награду "Тонy" 1990. године, за наjбољег глумца у представи, за улогу Трумана Капотеа у представи Тру. Не само да га jе то учинило jедним од само четири глумца коjи су икада освоjили Тониjа за наjбољу драмску и музичку улогу, већ му jе дониjело и награду Еми три године касниjе када jе извођење представе уживо емитовано на телевизиjи.

Његова улога ексцентричног оснивача рекламне агенциjе у сериjи Мад Мен дониjела му jе међународну славу, као и номинациjе за пет награда Еми и награду Удружења филмских глумаца. У последњоj епизоди, очигледно се ослонио на своjе бродвеjско умиjеће у сцени у коjоj jе извео пjесму "The Best Things in Life Are Free", након што jе мирно умро током слиjетања Нила Армстронга на Мjесец 1969. године.

"Моj добар приjателj Боби Морс jе преминуо у 90. години. Огроман таленат и диван дух. Шаљем љубав његовом сину Чарлиjу и кћерки Алин. Много сам се забављао дружећи се са Бобиjем током година - снимаjући People in OJ и организуjући толико проjекциjа (`How To Succeed, Loved One, That's Life')," написао jе на Твитеру Лари Карашевски, писац, продуцент и потпредсjедник управног одбора Академиjе филмских умjетности и наука.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:05