U modnu budućnost iz SSŠ Spasoјe Raspopović   / Lazar Ružić
05/04/2023 u 10:58 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Somersby Fashion Week Montenegro 32: Vila Ravioјla kao modna inspiraciјa

Prvi put našoj modnoj publici predstavio se dizajner i pijanista Stefan Đoković koji je ujedno i otvorio prvu noć Somersby Fashion Week Montenegro 32

Prvo veče Crnogorske nedjelje mode koje je sinoć održano u Podgorici obilježile su nove kolekcije domaćih i regionalnih dizajnera. Modne novitete prikazali su: Stefan Đoković, Ana Vasiljević Čelar, Ilona Szabo, Natalija Urbanova, studenti Univerziteta Donja Gorica, ucenici srednje škole "Spasoje Raspopović", smjer modni dizajn, kao i brendovi Original marines i Pol Taylor.

Prvi put našoj modnoj publici predstavio se dizajner i pijanista Stefan Đoković koji je ujedno i otvorio prvu noć Somersby Fashion Week Montenegro 32.

image

Popularna korset haljina Stefana Đokovića

Lazar Ružić

- Zadovoljstvo mi je što sam otvorio Crnogorsku nedјelju mode, ovo je ujedno moja prva revija u Crnoj Gori. Prosto je tajming bio savršen, nakon velikih revija u Beogradu, Milanu, Parizu i Dubaiju da se predstavim crnogorskoj publici na ovako divnom događaju - kazao je Stefan.

image

Moda prati odvažnost

Lazar Ružić

Dizajner je za ovu priliku pripremio kolekciju večernjih i koktel haljina.

- Mahom nove modele, ali takođe i modele haljina koje su na neki način pečat mog rada, a to su midi i maksi korset haljine sa ručnim radom. Kolekcija ima dosta efektne materijale, sjaj i glamur, ali opet sa svedenim modelima i krojevima jer mi ideja nikad nije da na haljini bude fokus već da samo dočara ljepotu dame koja je nosi. Boje za koje smatram da će dominirati ove sezone ali su i ujedno evergrin generalno misleći na rubin crvenu i crnu boju za koje uvijek treba naći prostora u garderoberu i vječiti su glamur - kazao je Stefan za Dan.

Dizajnerka Ana Vasiljević Čelar predstavila je kolekciju Vintage Rebel koja je nastavak priče vezane za održivu modu sa kojom je nedavno i doktorirala.

image

Model Ane Vasiljević

Lazar Ružić

- Ovom kolekcijom ujedno obilježavam 20 godina rada, a sve u svrhu očuvanja tema kulturnog nasleđa kao važnog faktora upravo u podizanju svijesti o održivosti u modi. Vintage Rebel ovaj put za temu ima čuvenu Vilu Raviojlu, srednjevјekovnu vilu smještenu u savremni kontekst hrabre, smjele i jedinstvene žene koja se ne boji da bude buntovna, možda i neshvaćena ali svakako uvijek svoja. Kompletna kolekcija rađena je sistemom konstrukcije nula otpada, organskih materijala kao i procesa redizajna, nadogradnje elemenata dok boje traže inspiraciju u crnoj, biјeloj, nebo plavoj i pink very cherry - istakla je Vasiljevic Čelar.

Program sa revijama biće nastavljen u četvrtak veče kad će nove kolekcije predstaviti Jasna Ramčić, Valentina Mitrović, Boško Jakovljević, studenti UDG-a, Fahreta i Amela Tahirović, Nikolina Vasiljević i Verica Rakočević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:22