Čarls / - FOTO: EPA
01/03/2023 u 13:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjetske zvijezde odbijaju da pjevaju na krunisanju kralja Čarlsa

Ovako veliki i važan događaj nije se desio u Velikoj Britaniji još od 1953. kada je krunisana kraljica Elizabeta II, tako da palata ima velike planove za proslavu

Velika Britanija će 6. maja zvanično krunisati Čarlsa III za kralja, a njegovu suprugu, lejdi Kamilu, za kraljicu. Ali, čini se da palata ima problema sa organizovanjem velike zabave, tačnije angažovanjem muzičara, prenose mediji.

Ovako veliki i važan događaj nije se desio u Velikoj Britaniji još od 1953. kada je krunisana kraljica Elizabeta II, tako da palata ima velike planove za proslavu. Dan nakon svetog rituala biće održan veliki ručak za krunisanje, a zatim krunisanje u zamku Vindzor.

BBC, koji emituje koncert, podijelio je 10.000 besplatnih karata za javnost putem nacionalnog glasanja, što je iznenađujuće demokratski za monarhiju. Postoji samo jedna mala prepreka: ako je vjerovati izvještajima, palata ima problema sa rezervisanjem muzike za proslavu, piše The Cut.

Ranije ovog mjeseca, Daily mail je tvrdio da su Adel i Ed Širan oboje zamoljeni da nastupe na koncertu krunisanja i oboje su odbili uprkos tome što je kralj „veoma zainteresovan“ da se oni pridruže svečanostima.

Po svemu sudeći, Širan će biti zauzet na nastupu u Teksasu, dok je Adel odbila iz neutvrđenih razloga.

Na Čarlsovoj listi se, navodno, nalaze i: Hari Stajls, Elton Džon i Spice Girls. U januaru, The Sun nas je uvjeravao da je kraljevsko osoblje naporno radilo na okupljanju Spice Girls, što je moglo, a možda i nije, biti trik da se princ Hari namami da prisustvuje.

Ništa od toga! U ponedjeljak, izvještaji su potvrdili da su Hari Stajls, Elton Džon i Spajs Girls takođe odbili ponude za nastup.

Čarlsov odabir muzičara je mnoge iznenadio, naročito u slučaju Eltona Džona, koji je bilo vrlo blizak prijatelj sa pokojnom princezom Dajanom, a danas se druži sa princom Harijem i Megan Markl.

Ko će se na kraju odazvati Čarlsovom pozivu, ostaje da se vidi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:51