Sastojci:
Za koru:
200 g mljevenog keksa
100 g otopljenog putera
2 kašike kokosovog brašna
1 kašika meda ili šećera u prahu
1-2 kašike mlijeka (po potrebi)
Za kremu:
200 ml vrhnja za šlag
200 g mascarponea ili krem sira
3 kašike kokosovog brašna
2-3 kašike šećera u prahu
100-150 g malina (svježih ili smrznutih)
Za dekoraciju (opcionalno):
kokos za posipanje
svježe maline
listići mente
Priprema
1. Kora:
Pomiješajte mljeveni keks, kokos, med i otopljeni puter. Dodajte mlijeko ako je smjesa suva. Utisnite u kalup obložen papirom za pečenje (okrugli ili pravougaoni) i stavite u frižider.
2. Krema:
Umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Dodajte mascarpone (ili neki drugi krem sir), kokos i šećer u prahu. Lagano umiješajte maline (ne morate ih miksati - može i u komadićima, za bolji efekt).
Premažite kremu preko kore. Poravnajte i pospite kokosom i svježim malinama za dekoraciju. Ostavite u frižider najmanje 2 sata, a idealno bi bilo preko noći.
(Ako koristite smrznute maline, dobro ih ocijedite da krema ne bi bila previše tečna. Za jači kokos-efekat dodajte i malo kokosovog mlijeka ili arome u kremu.)
