Sastojci:
200 g mljevenog keksa
100 g mljevenih lješnika (po želji)
120 g šećera u prahu
2–3 kašike kakaa
100 g maslaca (omekšalog)
1 dcl mlijeka
1 kašičica ruma
60 grama tamne čokolade
Kokos/orasi/kakao u koje ćete ih uvaljati na kraju
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte mljeveni keks, lješnike, šećer u prahu i kakao. Dodajte omekšali maslac i rum pa sve dobro promiješajte.
Postepeno dodajte mlijeko dok ne dobijete glatku, podatnu smjesu koja se lako oblikuje.
Oblikujte male kuglice veličine oraha, a u sredinu svake dodajte komadić čokolade. Gotove bombice uvaljajte u kokos, orahe ili kakao. Stavite ih u frižider barem jedan sat da se stegnu.
Ako želite sočnije bombice, dodajte kašiku džema od kajsija ili višanja.
