Ovi mali kolačići poznati su po svojoj mekanoj unutrašnjosti i hrskavoj korici, a priprema je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena.
Sastojci:
400 ml jogurta
2 jaja
1 vrećica praška za pecivo
4 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
20 kašika brašna
1 prstohvat soli
Korica jednog limuna
Ulje za prženje
Šećer u prahu
Cimet po želji
Priprema:
U posudu stavite jogurt, jaja, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, brašno, cimet, so i limunovu koricu. Pjenjačom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite smjesu da odstoji deset minuta.
U većem loncu zagrijte ulje za prženje. Pomoću kašika oblikujte male fritule i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Gotove fritule izvadite na papirnatu salvetu kako bi se upio višak masnoće.
Fritule pospite šećerom u prahu ili prelivom od čokolade i odmah poslužite dok su tople i mirisne.
