
Mafini preliveni glazurom od bijele čokolade.
Sastojci:
– 200 ml jogurta
– 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 4 kašike ulja
- 2 jaja
- 100 g bijele čokolade
- 50 g mljevenih lješnika, po želji
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari.
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Pomiješati brašno i prašak za pecivo, pa dodati umućenim jajima, jogurtu, šećeru, vanil šećeru i ulju.
Izmiješati tijesto, pa puniti kalupe za mafine, koje ste prethodno premazali uljem i posuli brašnom.
Peći oko 20 minuta, dok blago ne porumene, zatim sačekati da se ohlade i vaditi ih iz kalupa.
Preliti glazurom od bijele čokolade i po želji posuti mljevenim pečenim lješnicima.
Коментари (0)
Оставите свој коментар