Pripremaju se lako, a kombinacija topljenog sira, blagog paradajz sosa i hrskavog tijesta garantira odličan užitak.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta
100 g sira (mozzarella, gauda ili mix)
100 g salame
2 kašike paradajz sosa ili kečapa
Suhi začini po ukusu (origano, bosiljak, bijeli luk u prahu)
1 žumance za premaz
Priprema:
Lisnato tijesto razvucite na pobrašnjenoj površini. Premažite ga kašikama paradajz sosa ili kečapa, ravnomjerno po cijeloj površini. Zatim pospite sirom po želji, a preko sira rasporedite sitno salamu.
Dodajte suve začine po ukusu, poput origana, bosiljka i češnjaka u prahu, kako biste pojačali aromu. Nakon toga, tijesto pažljivo isjecite na trakice širine oko dva centimetra.
Svaku trakicu možete blago uviti ili ostaviti ravnom, a zatim ih premažite žumancetom da dobiju lijepu zlatnu boju prilikom pečenja.
Pizza štapiće pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 12 do 15 minuta, dok ne dobiju hrskavu i zlatno-smeđu koricu.
Poslužite tople kao savršenu grickalicu uz film, seriju ili utakmicu.
