Sastojci:
100 grama šećera u prahu
tri decilitra slatke pavlake
200 grama kesten pirea
400 grama mascarponea
dva decilitra crne kafe
piškote
kakao
Priprema:
Kesten pire stavite u blender, dodajte mu jedan decilitar slatke pavlake i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Od preostalih dva decilitra slatke pavlake napravite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se svi sastojci ne povežu. U sve to dodajte kesten i promiješajte. Na kraju dodajte šlag i povežite ga sa kremom.
Uzmite dvije piškote i namočite ih u kafu, a zatim stavite na dno čaše. Na to dodajte veliku kašiku kreme i opet stavite red piškota i kašiku kreme, a zatim sve pospite kakaom. Čaše punite sve dok ne potrošite kremu. Ukoliko vam serviranje u čašama nije praktično, tiramisu možete napraviti i u jednoj većoj posudi po želji.