Recept smo pronašli na YouTube kanalu "Kuhaj i peci", gdje je naglašeno da se krema od žumanaca obavezno kuva na pari. Po želji, možete ukrasiti kakaom u prahu, čokoladom ili koricom narandže.
Sastojci:
200 grama piškota
200 mililitara soka od narandže
tri jajeta
šest kašika šećera
jedna kesica vanilin šećer
250 grama maskarponea
250 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Prvo slijedi priprema kreme na pari. Stavite šerpu s vodom na ringlu kako bi se zagrijala, a za to vrijeme dobro umutite jaja, šećer i vanilin šećer u posebnoj posudi. Kada voda provri, prelijte smjesu u posudu iznad šerpe i lagano miješajte na laganoj vatri nekih 15 minuta. Krema mora biti čvršća.
Ostavite kremu od jaja da se ohladi, a kada je spremna, nastavite s pripremom recepta. Čvrsto umutite slatku pavlaku pa u drugoj posudi umutite maskarpone pa mu dodajte kremu od jaja i ponovo umutite. Potom dodajte i umućeno vrhnje i ponovo dobro umutite.
Nakon toga, uzmite posudu u kojem ćete redati piškote. Svaku piškotu umočite u sok od narandže i redajte. Uzmite posudu u kojoj ćete na dno poredati jedan red piškota. Potom dodajte pola kreme pa ponovite postupak s namočenim piškotama i prekrijte s ostatkom kreme.
