
Sastojci:
150 g putera
250 g šećera
4 jaja
3 narandže
250 g mekog brašna
kašičica praška za pecivo
šećer u prahu.
Priprema:
Premažite puterom kvadratni kalup za pečenje ili kalup za torte manjeg obima.
Izmiksajte puter sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte žumance, koricu i sok od sve tri narandže. Prosijte brašno i prašak za pecivo pa ih lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
Bjelanca u zasebnoj posudi izmješajte u čvrst snijeg. Pažljivo ih umiješajte. Prebacite tijesto u kalup i pecite 35-45 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen.
Pričekajte da se kolač od narandže ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz šolju čaja, prenosi "24Sata".
Коментари (0)
Оставите свој коментар