/ -SHUTTERSTOCK
13/12/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljetnja piletina na zimski način

Isprobajte ovaj ukusan i jednostavan recept

Piletina je mnogima omiljeno meso zbog jednostavne i brze pripreme te niskog broja kalorija. Ova jednostavna piletina pržena je sa cherry paradajzom u kremastom umaku za koji će vam trebati samo 25 minuta. Poslužite s pesto umakom za dodatni orašasti okus.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

4 pileća prsa, bez kostiju i kože

200 g cherry paradajz

3 kašike pesto umaka

3 kašike vrhnja s velikim postotkom mliječne masti (30 % m.m.)

svježi bosiljak

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi, po mogućnosti neprianjajućoj. Dodajte piletinu i pržite je dok ne poprimi zlatnu boju. Okrenite piletinu i pržite s druge strane. Nastavite peći 12-15 minuta dok piletina ne bude gotova. Sve začinite s malo soli i bibera.

Paradajz prepolovite i dodajte u tavu miješajući ih par minuta dok ne počnu omekšavati. Smanjite vatru i umiješajte pesto i vrhnje dok ne dobijete umak. Dodajte nekoliko listova bosiljka.

Poslužite s rižom, salatom ili prilogom po želji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:09