/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-CHARLES BRUTLAG
19/09/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Originalni recept za smash burger

Smash burgeri jedinstveni su po svojoj tehnici pripreme: meso se oblikuje u loptice koje se zatim snažno pritisnu na vrući tiganj ili roštilj, što stvara hrskavu koricu. Klasični smash se pravi sa čedar sirom i klasičnim dodacima poput krastavaca, zelene salate i paradajza, baš kao u našem receptu.

Sastojci:

500 grama mljevene junetine

topljeni sir, 4 listića

2 zemičke

paradajz

glavica crnog luka

kiseli krastavčići

1 kašika majoneza

1 kašika kečapa

kašikica senfa

biber, so, ljuta paprika, bijeli luk u granulama

Priprema:

U dobro zagrijan i tek naulje teflon, ubacite junetinu, prethodno oblikovanu u lopticu.

Bacite lopticu u tiganj, a potom snažno pristisnite, tako da se ona spljeska i dobije formu burgera. Ispecite sa jedne strane, a potom i sa druge. 

Prekrijte oba burgera listićima topljenog sira, a kad se sir otopi, izvadite meso i stavite sa strane.

Isjecite luk na kolutove i propržite ih u tiganju sa obje strane.

Presjecite zemičke i ugrijte ih na tiganju.  Isjecite krastavčiće i paradajz na kolutove.

U jednoj posudici umutite sos od majoneza, senfa, kečapa, ljute papričice, bijelog luka i rendanog krastavca. 

Namažite sosom obje strane zemičke. Stavite prženi luk, krastavčiće, meso, a u sredini svježi paradajz. Svaki sloj premažite količinom sosa po ukusu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 15:03