Sastojci:
500 kg krompira
1 slatki krompir
1 cvekla
2 šargarepe
2 paprike
1 tikvica
1 veći paradajz ili 4-5 čeri paradajza
1 glavica crnog luka
1 glavica crvenog luka
3 čena bijelog luka
2-3 grančice ruzmarina
so i biber po ukusu
maslinovo ulje
pola kašičice mljevenog korijandera
prstohvat tucane ljute papričice
malo suvog origana
ostali začini po želji
Priprema:
Operite, oljuštite i isjecite na kriške krompir, slatki krompir, crni luk, cveklu i crveni luk.
Oljuštite i isjecite na kolutove šargarepu tikvicu. Oljuštite bijeli luk i izgnječite ga drškom od noža. Operite i isjecite paradajz na komade.
Pomiješajte povrće, posolite i pobiberite. Dodajte korijander, ljutu papričicu, origano i ostale začine po želji. Obložite tepsiju ili vatrsotalnu činiju papirom za pečenje. Rasporedite povrće i preko stavite grančice ruzmarina. Pospite povrće maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 35 minuta, dok svo povrće ne omekša. Služiti toplo uz sezonsku salatu. Naša preporuka je salata od mladog crnog luka i sremuša.