
Danas vam predlažemo pečeni karfiol sa začinima i parmezanom.
Odličan način da iskoristite karfiol.
Sastojci:
– 1 veći karfiol
– 50 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
- 1/2 kašičice mljevene crvene slatke paprike
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike rendanog parmezana
- 1 kašika sjeckanog peršuna
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje.
U maloj posudi izmiješati maslinovo ulje, so, biber i crvenu mljevenu papriku.
U drugoj posudi izmiješati parmezan i peršun.
Ukloniti listove sa karfiola, a stabljiku ostaviti. Karfiol presjeći na pola, pa svaku polovinu još dva puta da se dobije šest listova debljine oko 1,5 centimetara.
Prebaciti ih na pleh za pečenje i premazati sa svih strana (gornji, donji i bočni dio) smjesom sa maslinovim uljem.
Peći 30 do 40 minuta. Na sredini pečenja pažljivo okrenuti. Gotovo je kad stabljika omekša.
Na kraju posuti pripremljenjim parmezanom i peći još par minuta.
Коментари (0)
Оставите свој коментар